Yönetmenliğini Kazım Öz’ün yaptığı Zer filmi Almanya’nın önde gelen film festivallerinden 66. Uluslararası Mannehim-Heidelberg Film Festivali'nden iki ödül birden aldı.

18 Kasım Cumartesi günü yapılan ödül töreninde aralarında Kazakistan, Amerika, Filipinler, Fransa, Uruguay, Danimarka, İngiltere ve Hollanda’nın da olduğu dünyanın dört bir tarafından gelen sinemacılar bir araya geldi.

ÖDÜLÜ SEYİT RIZA’YA İTHAF ETTİ

New York’tan Dersim’e bir yol hikâyesi olan Zer Fibresci Jürisi’nin ce seyircinin en iyi film ödülleri ile geceden ayrıldı.

Ödülün verilme nedenini FIBRESCI jürisi başkanı Isabella Heller şu sözlerle dile getirdi: “Kazım Öz bu filmi çekmemiş adeta bestelemiş. New York’tan Dersim’e bir şarkının peşinde saklı kalmış köklerini, Kürt kimliğini bulan bir müzisyenle birlikte bir ulusun saklı kalmış acılarına da tanıklık ediyoruz. Filmdeki komedi, aşk, müzik ve şiir birleştiğinde, Kazım Öz’e sadece teşekkür etmek istiyoruz böylesine bir film yaptığı için.”

Ödülünü almak için sahneye çıkan Kazım Öz, “Bu ödülü seksen yıl önce, 15 Kasım 1937’de Elazığ Buğday Meydanında idam edilen Seyit Rıza ve aralarında oğlunun da olduğu altı yoldaşına ithaf ediyorum” dedi.

KAYNAK: Gazete Duvar