Dersim’de 13 Eylül’de Munzur Vadisi Milli Parkı’na giderken Venk köyü yakınlarında kaybolan Mehmet (41) ve Bozkurt Aydemir (48) kardeşlerden 6 gündür haber alınamazken, araçlarının park ettiği bölgede kan izlerine rastlandı.

Elazığ'da bir doğalgaz firmasında çalışan Aydemir kardeşler, bir süre önce iş için Dersim’e geldi. Aydemir kardeşler, geçen Pazar günü 23 P 1387 plakalı araçlarıyla piknik yapmak ve sarımsak toplamak için Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki Venk köyü yakınlarına gitti. Bulundukları yeri yakınlarına da bildiren kardeşler, otomobillerini acil durumlarda aranması için telefon numarası içeren bir notu cam kenarına bırakarak yol kenarına park etti.

Bozkurt kardeşlerden geç saatlere kadar haber alamayan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekipleri, park halindeki otomobili buldu.

KAN İZLERİNE RASTLANDI

Yapılan arama çalışmalarında Aydemir kardeşlerin araçlarını park ettiği bölgede yer alan Munzur Nehri kıyısındaki bazı taşların üzerinde kan izlerine rastlandı. Bölgeye gelen jandarma kriminal ekibi, kandan örnekler alarak kayıp kardeşlere ait olup olmadığının tespit edilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Kaynak: MA