Belediye Başkanı Maçoğlu, "itfaiye biriminin elektriğini kesmeye kalkan bir anlayışı anlamamız mümkün değil." dedi.

Yeni yıl ile birlikte art arda gelen fahiş zamlar yurttaşların yanı sıra muhalif belediyeler için de şartları daha da olumsuz hale getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarına göre enflasyon yüzde 61,14 oldu. Elektrik faturaları yurttaşların cebine yansıyan enflasyonda önemli bir kalem.

TUNCELİ BELEDİYESİ'NDE İTFAİYENİN ELEKTRİKLERİ KESİLMEK İSTENDİ

Elektrik fiyatlarındaki yüksek artış kamu kurumlarını da ekonomik olarak zorladı.  Tunceli Belediyesi'nin itfaiye biriminin elektriği, borç gerekçesiyle Fırat Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından kesilmek istendi.

Türkiye Komünist Partili (TKP) Fatih Mehmet Maçoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Belediyemiz itfaiye biriminin elektriğini zorla kesmeye gelen görevlilere, belediye personelimizce müsade edilmemiştir. 24 saat esasıyla çalışan, acil durumlara müdahale eden itfaiye biriminin elektriğini kesmeye kalkan bir anlayışı anlamamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

İtfaiye biriminin 24 saat çalışmasını 24 saat sürdürmesi gerektiğini hatırlatan ve elektriğin bir hak olduğunu belirten Fatih Mehmet Maçoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

Kamu kurum ve kuruluşlarını birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Kamunun bünyesinde, temel bir hak olan elektrik hizmetini özelleştirerek kamu kurumlarını çalışmaz hale getiriyorlar. Malum şirketi Dersim halkıyla birlikte mahkum edeceğiz!