Tunceli'nin Hozat ilçesi Dalören jandarma Karakolu'na bugün saat 08.00'de otomatik silahlarla ateş açıldığı öne sürüldü.

Ormanlık alandan 3 ayrı noktadan açılan ateşte 2 asker yaralanırken, Uzundal Köyü'nde oturan ve karakola denetimli serbestlik için imza atmaya gelen Alişan İlkbahar ile oğlu Mesut İlkbahar da Karakol kapısından çıktıktan sonra başlayan çatışmanın ortasında kaldığı iddia edildi.

Baba Alişan İlkbahar yara almazken, 27 yaşındaki Mesut İlkbahar ağır yaralandı.

Çatışmada yaralanan 2 asker helikopterle Tunceli Asker Hastanesi'ne, çatışmanın ortasında kalarak yaralanan Mesut İlkbahar ise, ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mesut İlkbahar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
 
DİHA’nın aktardığına göre ise, Mesut İlkbahar, içinde bulundukları aracın askerlerce taranması sonucu hayatını kaybetti.

Hozat’ın Uzungöl Köyü’nden denetimli serbestlik kapsamındaki babasını Dalören Jandarma Karakolu'na götüren Mesut İlkbahar, içinde bulundukları aracın askerlerce taranması sonucu hayatını kaybetti.

DİHA'ya konuşan baba Alişan İlkbahar, "Hakkımda açılan bir dava için karakola imza vermeye gidiyordum. Karakola varmak üzereyken araca 3-4 kurşun isabet etti. Oğlum arabadan indi, sonra elini kaldırdı, 'vuruldum' dedi" diye anlattı. 

Saldırı sonrası askerin olaya "çatışma" süsü verdiği iddia edildi.