Derik'te DBP'li Belediye'ye kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, Belediye'nin her iki cephesine bulunan ve üzerinde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice 'Derik Belediyesi' yazılı olan tabelayı dün akşam söktürdü.

KAYYUM'DAN GERİ ADIM

Belediye binasında Kürtçe tabelanın kaldırılmasına ilişkin kayyumdan açıklama geldi.

Kayyum olarak atananDerik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, "Belediye hizmet binamızda Kürtçe tabelalar yerinde duruyor. İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Sadece iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak. Şu anda çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda asılacak. Kürtçe bizim dilimiz" dedi.

TÜRKÇE-KÜRTÇE TABELA ASILDI!

Derik Belediyesi'ne Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün kayyum olarak atanmasının ardından dün akşam sökülen Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelanın yerine yenisi asıldı.

Ermenice'nin çıkarıldığı Türkçe ve Kürtçe yazılı mavi-bayaz ve kırmızı -beyaz renklerdeki iki tabelanın asılması sırasında polis ekipleri belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.



Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki üzerinde Kürtçe yazılı olan Belediye tabelasının kayyum tarafından sökülmesi üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meselemiz terördür. Kürtçe bizim dilimizdir. Diyadin Belediyesinin tabelası hemen asılacaktır” ifadesini kullanmış ve sökülen tabela bugün yerine konulmuştu.