Güçlü lider demek ne demektir?

Güçlü lider demek zayıflığı, bencilliği, cehaleti ve sefaleti şişirilmiş yığınlar demektir!

Güçlü lider hukukun kevaşe halidir, adaletin sapkın bir suç mekanizması haline geldiği durumdur!

Güçlü lider sanatın bitişidir, estetiğin yok oluşudur; sadece marş ve duadır güçlü lider!

Güçlü lider en korkunç tanrının yere indiği haldir!

Güçlü lider daha çok silah ithalatıdır, daha çok iç güvenlik tehdidir, daha çok hafiyelik daha çok cezaevidir!

Daha büyük saraylardır güçlü lider, kimisinin kapısında ''adalet'' sözünün yazdığı!

Güçlü lider bilime ihtiyaç duymaz, laboratuvardan nefret eder, aklı esir alır, tebasının kendisine iman etmesi için okul adı altında ibadethaneler açar güçlü lider; vicdanı iğdiş, gözleri kör eder güçlü lider!

Güçlü lider bayrak sarfiyatıdır, tek ağızdır, tek soluktur; tek sestir güçlü lider, kendi sesine itiraz edecek sesi infaz etmektir güçlü lider!

Güçlü lider kamu açığıdır, dış borç açığıdır, gizlenmiş enflasyondur, akıl ve feraset açığıdır; güçlü liderin olduğu yerde bütün hesaplar güçlü liderin hesabına akar!

Güçlü lider sonu gelmeyecek bir biçimde zenginleşir, yardımı kurumsal hale getirir güçlü lider!

Güçlü lider ne güçlü devlettir, ne güçlü toplumdur ne güçlü dindir, ne güçlü inançtır, ne de güçlü ahlaktır; güçlü lider, sadece her şart ve koşulda haklılığı, serveti, sefaleti ve adaleti kendi elinde tutandır!

Güçlü lider daha güçlü liderlerin eteğini öpmek zorundadır kapalı kapılar ardında!

Güçlü lider durmaksızın rol kesmek zorundadır, en çok da baba rolünü!

Güçlü lider jinekologdur, fizikçidir, matematikçidir, astronottur, tarihçidir, tanrının gittikçe belirginleşen silik bir silüetidir, kılıcı durmaksızın başınızda sallanan cahil bir cellattır güçlü lider!

Güçlü liderin olduğu yerde insan yoktur, fikir yoktur, soru yoktur, idrak yoktur, alternatif hiç yoktur!

Güçlü lider nefrettir, ayrışmadır, bölünmedir, parçalanmadır; zoraki evliliktir, zoraki mutluluktur, tecavüzden zevk ummaktır güçlü lider istemek!

Güçlü lider daima gergindir, germek zorundadır, germeden yaşayamaz güçlü lider!

Güçlü lider gerdikçe germek zorundadır, gerdikçe de koparmak zorunda kalır!

Güçlü lider durmaksızın daha büyük yalanlar söylemek zorunda olan profesyonel bir yalancı, ama gittikçe acemileşen aptal bir yalancıdır!

Güçlü liderin olduğu yerde birey yoktur, bir kalıptan çıkmış kekler, çantada daima keklikler vardır; güçlü liderin olduğu yerde yığınla borazan, yığınla tetikçi, yığınla hafiye, yığınla işbirlikçi, yığınla ahlaksız, yığınla hırsız, yığınla katil ve gittikçe kabarık hesaplara ulaşan dalkavuklar vardır!

Güçlü lider varsa bağımsızlık yoktur, özgürlük yoktur, barış yoktur, zarafet yoktur, aşk yoktur, sevgi yoktur, şiir yoktur, çay zıkkımdır; köprü dahi yoktur, deli dumrul vardır sadece!

Güçlü lider varsa o hal de yoksunuz!

Güçlü lider varsa evlat dahi sevilmez, zira birileri için vatanı ve bayrağı korumakla yükümlü yeni ceninler düşürülmektedir anaların rahmine!

Güçlü liderin olduğu yerde yalnız ve yalnız güçlü lider ve onun çıkarları vardır!

Güçlü liderin olduğu yerdeki yargıçlar önleri ilikli emme basma tulumbalardır!

Güçlü liderin olduğu yerlerde daima yeni mezarlıklara ihtiyaç vardır!

Güçlü liderin olduğu yerde seçmen yoktur, kendi kasabını seçme hürriyetine sahip olan kurbanlık hayvanlar vardır; güçlü liderin olduğu yerde temsili bir meclis bile yoktur, yalnızca soyu tükenmekte olan hayvanların derisinden yapılmış koltuklara oturan götler vardır orada!

...

Nedir güçlü lider?

(Bakınız tarihe, mesela bakınız yirminci yüzyılın en güçlü lideri olan Hitler'e, yahut yakın zamanda Saddam'ın kestiği güçlü lider rolüne?)