Antalya’nın Korkuteli ilçesi Dereköy Yaylası Mevkii’nde yaşayanlar yerleşim yerinde yapılmak istenen kömür madenine karşı harekete geçti. Turkuaz Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından arazilerinin kiralanmak istendiğini belirten 326 kişi Korkuteli Kaymakamlığı’na maden yapımına karşı dilekçe verdi.

A Platformu (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu) üyelerinin destek verdiği Dereköylülerin madene karşı verdikleri dilekçede, “Kömür madenciliğine asla izin verilmemesini, kömür madeni için her türlü yasal işlemin maden açılmaması için sonlandırılmasını, her türlü izin başvurularının reddedilmesini talep ediyor ve köyümüzde huzurun yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz” denildi.

Doğal kaynaklarının yok olmayla karşı karşıya olduğunu ifade eden köylülerin dilekçelerinde, “Tarlasını satmak istemeyen köylülere baskı kurularak ‘arazinizi satmazsanız devlete kamulaştırırız’ denilmekte ve adeta örtülü bir şekilde halkın üzerine gidilmektedir. Tarlasından ekmek kazanan, hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayan, hatta ürettiği ürünü ihraç eden, ettiren ve döviz kazandıran köylülere bu şekilde gizli ve örtülü baskının son bulması için de bir an önce kömür madeni açtırma sürecin açılmadan sonlandırılmasını hayati önemdedir” ifadelerine de yer verildi. 

Kaynak: Gazete Duvar