Derdiyoklar İkilisi’nden Malatyalı müzisyen Ali Ekber Aydoğan, Almanya’da tedavi gördüğü hastanede, kalp krizi nedeniyle vefat etti. Uzun yıllar Almanya’da sanat hayatını sürdüren Aydoğan’ın cenazesinin salı ya da çarşamba günü Malatya’ya getirileceği ve doğduğu Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Malatyahaber.com'un aktardığına göre, modern folk müziğin yaratıcılarından, Türkiye’de hit olmuş ve sanatçılar tarafından seslendirilen, aralarında ‘Türkülerle Gömün Beni’ adlı türkünün de bulunduğu çok sayıda müzik eserine imza atan ve Almanya’da yaşayan Malatyalı müzisyen Ali Ekber Aydoğan, bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu. 

Sanatçı Sabahat Akkiraz, Aydoğan'n ölümü üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Sevgili Ali Ekber Aydoğan bilinen ismiyle Derdiyoklar Ali abimiz vefat etti. “Çayın Ortasında Yılgın Adası” uzun havasını yıllardır seslendiriyorum. Çok üzgünüm. 40 yıllık dostum, abim hiç incinmedik senden. Nur içinde uyu. Devrin Daim Olsun" ifadelerini kullandı. 

ALİ EKBER AYDOĞAN KİMDİR?

Ali Ekber Aydoğan, Yazıhan ilçesinin Fethiye Köyü’ne bağlı Yukarı Tenci Obası’nda doğdu. Aydoğan aynı köyden İhsan Güvercin ile kurduğu ikili müzik grubu ile çok sayıda besteye imza attı. Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz da seslendirdi.

Ali Ekber Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, müzik şirketi Türküola’dan çıkardı. Aydoğan daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Sanatçı son olarak 2015 yılında Malatya’ya gelmiş ve Ali Cengiz’in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu “Türküler Sevdamız” adlı TV Müzik programına katılmıştı.