Kayserili genç çiftçi Ömer Dede, yıllardır hayvan içme suyu sorununu belediye, kaymakamlık, valilik ve vekillerle çözemeyince “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Derdimi Japonya mı çözsün?” diyerek derdini Japon Büyükelçiliğine yazdı. Japonlar Dede’yi büyükelçiliğe davet etti.

İlginç olayı gazeteci Yeliz Koray sosyal medya hesabında paylaştı. Koray konuyla ilgili olarak, şu paylaşımları yaptı:

'Kayserili genç çiftçi Ömer Dede, yıllardır hayvan içme suyu sorununu belediye, kaymakamlık, valilik ve vekillerle çözemeyince “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Derdimi Japonya mı çözsün?” diyerek derdini Japon Büyükelçiliğine yazdı.

Japonlar Dede’yi büyükelçiliğe davet etti. Yıllar önce Erciyes’ten kendi imkanlarıyla hayvanlarına su getiren Ömer Dede’nin borularını Orman İşletmenin greyderleri ezmiş. ‘Zarar karşılanacak’ denilse de karşılanmayan çiftçi, kendi imkanıyla 45 bin TL verip boru almış ama bu kez ‘Ebatları mevzuata uygun değil’ denilmiş. Dede, “O halde siz yapın. Çünkü siz kırdınız” dediğinde bu kez çiftçiden yapılacak işin masrafını karşılaması istenmiş. KASKİ, Kayseri Orman Müdürlüğü, valilik, bakanlık, vekiller.. Çalmadık kapı bırakmayan çiftçi, destek beklerken köstek olan yetkililere kızmış. Yıllardır çaldığı her kapı yüzüne kapanan Türk çiftçisine mektup yazdıktan 1 hafta sonra dönüş yapan Japonlar, bizim sahip çıkamadığımız Ömer Dede’ye sahip çıkmış. Ömer Dede, büyükelçinin davetlisi olarak önümüzdeki hafta görüşmeye gidecek. Nasıl bir destek verecekler takip edeceğim. Bu da bizim ayıbımız olsun mu?'

Yeliz Koray, paylaşımlarına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi de etiketledi.