Maraş depremlerinden en çok hasarı alan illerden Hatay'da Savaş Altun isimli erkek, eski eşine şiddet uyguladı. Depremi bahane ederek 9 ay önce boşandığı eşi Alev Altun'u ve çocuklarını evinin sağlam olduğu gerekçesiyle yanına çağıran 37 yaşındaki Savaş Altun, 25 yaşındaki Alev Altun'un üzerine sıcak su döktü. Altun, çocuklarını ve cüzdanındaki 3 bin TL parayı da alıp kaçtı. 

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Avcılar köyünde yaşayan Alev Altun, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 9 yıllık evliliğini 9 ay önce bitirdi. Altun, depremde evi ağır hasarlı hale gelince 4 ve 2 yaşında iki çocuğuyla kız kardeşinin yanına yerleşti. Kuveyt'te berber olarak çalışan 37 yaşındaki eski eşi Savaş Altun da deprem nedeniyle Türkiye'ye döndü. Eski eşi Alev Altun'a, evinin hasar görmediğini söyleyerek çocuklarıyla birlikte yaşama talebinde bulundu.

Savaş, deprem nedeniyle yanına evine yerleşen Alev Altun'u sıcak suyla yaraladı. Alev Altun, komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı. Savaş Altun ise çocukları ablasına bırakarak kaçmaya çalıştı. Gözaltına alınan Savaş Altun ifadesinde, artçı sarsıntı nedeniyle eski eşinin üzerine sıcak su döküldüğünü ileri sürdü. Altun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Çocuklar ise Alev Altun'un annesine teslim edildi. Hastane yatağında vücudunda oluşan birinci derece yanıklarla konuşan Alev Altun, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Çocuklarımla bir başıma kaldım" dedi. Alev Altun sıcak suyun olduğu tencereyi failin elinde gördüğünü de ekledi.