Gazeteci Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Beş müteahhidin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi" ifadelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Zeyrek, "Bu beşli gruptan bazıları muhalefetin kapısını aşındıran hain kim diye öğrenmeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

‘GÖRÜŞMEDİM, NİYE GÖRÜŞEYİM?’

Dün akşam Halk TV'de Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu beşli çeteden sizinle görüşmek isteyen oldu mu?" sorusuna, "Beş müteahhidin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi. Görüşmedim. Niye görüşeyim? Belki onlar da haksızlığa uğradıklarını ifade edecekler. Ellerinde belki de dosya vardır. 'Efendim bizden bu kadar rüşvet istediler' diyecekler. Onlar da gelecek. Kime ne kadar rüşvet ödedikleri. Bugün değil ama gelecek. 100 liralık geçiş ücretini 130 liraya çıkarıyorsunuz. Bunlar bedava mı oluyor?" cevabını vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Beşli çete" olarak nitelendirdiği şirketler: Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Holding, Kolin Holding ve Makyol Holding Türkiye’deki kamu ihalelerinin büyük kısmını alıyor. İktidara yakınlığı ile bilinen şirketleri “yap-işlet-devret” modeli ile kamu kaynaklarını yağmaladıkları iddiasıyla tartışmalara neden oluyor.

‘SİZ GELİN, BİNANIN ARKASINDAN GİRİN DEMİŞ’

FOX TV'de yayınlanan Orta Sayfa programında konuyu değerlendiren Gazeteci Murat Yetkin, "Bunlardan ünlü bir tanesi beni kabul etmiyorsanız siz gelin, binanın arkasından girin demiş" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Deniz Zeyrek ise "Bu aralar bu 5'li gruptan bazıları muhalefetin kapısını aşındıran hain kim diye öğrenmeye çalışıyor" bilgisini aktardı.