Eski CHP Genel Başkanı milletvekili Deniz Baykal, İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baykal, “Ekrem İmamoğlu elbette bir projedir, bir Cumhuriyet projesidir. Türkiye’nin en ücra köyündeki evladını bile alıp yetiştirip, eğitip Türkiye’nin önüne sunarak ihtiyaç olduğu zaman bu evlatlarıyla sorunlarını çözmeye yönelik anlayış Cumhuriyet projesidir” dedi.

2 yıl sonra canlı yayın programına katılan Baykal, Halk TV’de gündemi değerlendirdi.

YSK’nin İstanbul seçimini iptal etme kararını değerlendiren Baykal, “Türkiye’nin demokratikleşme tarihinde önemli bir yeri olan YSK’nin itibarını ciddi ölçüde kaybettiğini, halkın iradesinin önünü açmak yerine onunla çekişir vaziyete geldiğini görmek çok acı. Türkiye 3 aydır bunları konuşuyor. Bütün Türkiye seçim hukuku uzmanı oldu. Bunların çoğu hukuka akrobasi yaptırma anlamında sözler. Biz bu kararla arkasında muazzam bir birikim olan kurumu kaybetmiş olduk” dedi.

Halkın seçimin iptal edilmesi kararından rencide olduğunu belirten Baykal, “Milli vicdan bunu kabul etmedi. Bu, sandığa da yansır” diye konuştu.

 Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim dönemindeki üslubunun kucaklayıcı olduğunu vurgulayan Baykal, “Tarihi sorumluluklarına uygun tavırlar takındılar” dedi.

Baykal, “Her şey çok güzel olacak mı” sorusuna “Nâzım Hikmet’in o dizeleri bizim hissiyatımızı dile getiriyor. Her şey çok güzel olacak” yanıtını verdi.