HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP içinde başlayan krize ilişkin, “Davutoğlu bundan sonraki dönemde siyasi meftadır. Yerine damat bey ya da Binali bey getirilecek" dedi.

AKP'nin kurucularından HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki çatışmayı ANF'ye değerlendirdi.

Fırat, şunları söyledi: "Sayın Davutoğlu genel başkanlığı kaybetti. Aslına bakarsanız ayrılması lazım. Çünkü doğrudan doğruya kişiliğine yapılan ağır bir saldırı var. Ama maalesef istifa etmedi. Çünkü AKP değil, herhangi bir siyasi partide dahi böyle bir şey olmamıştır. Bir genel başkanın yetkisi bu şekilde elinden alınmamıştır. Bu şu demektir: Sana parti olarak güvenmiyoruz demektir. Ama maalesef pişkinlik bu dönemde geçer akçe."

'DAVUTOĞLU SİYASİ BİR MEFTADIR ARTIK'

Davutoğlu'nun kararın alındığı ilk anda görevinden ayrılması gerektiğini savunan Fırat, "MKYK'nın o kararı aldığı anda bana göre hemen derhal hiç geciktirmeden onurlu bir insanın yapacağı şekilde derhal ayrılması lazımdı. Yoksa bundan sonra ki dönem siyasi bir meftadır bana göre" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN YERİNE BÜYÜK İHTİMALLE DAMAT BEY GETİRİLECEK

Fırat, "AKP'de bundan sonra ne olacak?" sorusuna "Büyük bir ihtimalle damat bey (Berat Albayrak) getirilecek. Ama belki o bir süre geriye bırakılabilir. Ama yapılacak olan şey o. Ya o gelecek ya Binali bey gelecek. Birisi atanacak" yanıtını verdi.

AKP'de başka bir değişim beklemediğini söyleyen Fırat, "Çünkü Tayyip Erdoğan eşittir AKP" dedi.

Fırat, dokunulmazlıklarla ilgili olarak da "Kesin olarak kaldıracaklar" dedi.