Demokrat Parti; 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Balgat'ta yaptırdığı, ANAP kapandıktan sonra DP Genel Merkezi olarak kullanılan binaya Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde son dakika gerçekleştirilen imar değişikliği ile sosyal kültür tesisi statüsü kazandırılmasına sert tepki gösterdi.

DP'den yapılan açıklamada, imar değişikliği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in siyasi manevrası olarak nitelendirildi.

Mansur Yavaş'ın DP'den büyükşehir belediye başkanlığı adaylığının gündeme gelmesinin ardından dün akşam Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilginç bir karar alınmıştı. AVM'lerin bulunduğu bölgede bulunan ve bu nedenle arsa değeri yükselen DP genel merkez binasının sosyal kültürel tesis olarak kullanılması kararı alınmıştı.

Demokrat Parti, hazine yardımı alamadığından ekonomik sıkıntı içindeydi ve Genel Merkez binasını satışa çıkarmıştı. Alınan kararla binanın maddi değeri de büyük oranda düşmüş oldu.

SİYASİ KARAR

Demokrat Parti Genel Merkezi Basın Müşavirliği’nden bugün yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşan yerel seçim hazırlıklarımızı büyük bir hızla sürdürdüğümüz, Ankara Balgat'taki Genel Merkez binamızla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son dakikada verilen bir önerge ile , ‘sosyal kültürel tesis olarak kullanılması’ yönünde aldığı karar tamamen siyasidir.

Demokrat Parti Genel Merkez Binası, kararda belirtildiği gibi Türkiye'deki ilk siyasi parti genel merkezi de değildir. Daha önce Selanik Caddesi'ndeki Adalet Partisi Genel Merkezi ve Çevre Sokaktaki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi olmak üzere diğer siyasi partilerin de Genel Merkez binaları olmuştur.

GÖKÇEK'İN SİYASİ MANEVRASI

Ancak, Genel Merkez Hizmet Binası olarak kullandığımız bu bina üzerinde uzun süreden beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından uygulanmakta olan siyasi manevralar, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli Seçimler öncesinde bir kez daha bilinçli olarak gündeme getirilmiştir. Demokrat Parti Genel Merkezi ile bir ‘siyasi hesaplaşma’ peşinde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mülkiyet hakkı Anayasa ile teminat altına alınan Demokrat Parti Genel Merkezi ile ilgili daha önce de uğraşmış ve binayı ‘tarihi bina' statüsüne sokma girişiminde bulunmuştur.

NOT DÜŞÜLECEK KARAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirleme çalışmalarını sonlandırdığımız bugünlerde alınan bu karar; bazı gazeteler tarafından da, ‘siyasi bir manevra’ olarak yorumlanmış; ’Seçim Öncesinde Gökçek Operasyonu ’ ve ‘Türk siyasi tarihine not düşülecek Gökçek kararı’ şeklinde manşetler atılmıştır. Biz de aynı düşüncedeyiz.

SEÇİM TASARRUFU

Sayın Gökçek yerel seçimlere yönelik bir tasarrufta bulunmuştur. Ancak alınan bu karar Demokrat Parti’nin yerel seçim hazırlıklarına engel olmayacaktır, hızını da kesemeyecektir. Türkiye’nin en eski siyasi partisi olan Demokrat Parti ve teşkilatı üzerinde oynanmak istenen oyunlar sonuç vermeyecektir. Merkez sağın tek ve yegane temsilcisi olan Demokrat Parti ile ilgili alınan bu ve benzeri kararlar, bizi birbirimize daha çok yaklaştırmakta hatta kenetlemektedir. Demokratlar, üzerlerinde oynanan oyunun bilicindedirler. Yerel seçimler öncesinde bu tür işlere tevessül ediyor olunması da bir beka sendromu içine düştüklerinin açık bir işaretidir. Ancak mukadderat değişmeyecektir." (Milliyet)

"Ak Parti'den Demokrat Parti'ye darbe" haberi:
http://www.demokrathaber.net/siyaset/ak-partiden-demokrat-partiye-darbe-h25939.html