Demokrat Parti(DP), Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) ile seçim ittifakında anlaştı.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in, ittifak çağrısına BTP'den yanıt geldi. Haydar Baş'ın Genel Başkanlığını yaptığı BTP, DP çatısı altında seçime girmeyi kabul etti. Saadet Partisi ve MHP'den umduğunu bulamayan DP, ilk ittifakı BTP ile sağlamış oldu.

Parti liderleri, Celal Bayar Köşkü'nde "Milli Mutabakat İttifakı"na ilişkin saat 18.30'da açıklama yaparak, seçim ittifakını kamuoyuna duyuracaklar.

Bu arada ittifak çağrısını genişleten DP Genel Başkanı Zeybek, Yurt Partisi'ni(Yurt-P) ve Genç Parti'yi de DP bayrağı altında seçime girmeye davet etti.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine bir gün kala, meclis dışı partilerin ittifak görüşmeleri yerini bekleyişe bıraktı.

Saadet Partisi(SP) ve Demokrat Parti'nin(DP) çatı konusunda fikir birliğine varamaması sağda ittifak için umutları azaltırken, tarafların karşılıklı bekleyişi devam ediyor. Her iki partinin çatı konusunda taviz vermemesi durumda, sağda ittifak başlamadan bitmiş olacak.

SP ve DP aday listelerine son şeklini vermek üzere parti genel merkezlerinde Genel İdare Kurullarını(GİK) toplarken, parti liderleri "tek başına seçime hazırız" mesajı verdi.

-"SADECE SP YOK"-

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin GİK toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, DP çatısı altında ittifak çağrısını son kez yineledi. Zeybek, "Saadet Partisi'ni, Türkiye Partisi'ni, Bağımsız Türkiye Partisi'ni, Yurt Partisi'ni, Genç Parti'yi bir kere daha bir milli mutabakat, milli direniş, milli direnç hareketi başlatmak üzere DP bayrağını altına çağıyorum. Bu Türkiye'yi bölünmekten kurtaracak bir hareket olacaktır. Bu çağrıma vatansever partilerin karşılık vereceğini umuyorum" dedi.

Zeybek ittifak için sadece SP'ye değil, birçok siyasi partiye çağrıda bulunduklarını belirterek, "Biz sonuç alacak ittifak istiyoruz, sonuç alınacak ittifak da Demokrat Parti çatısı altındadır. Bu işlerde 24 saat bile uzun bir zamandır. Her şey çözülebilir, çözüleceğini umuyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu.

-SAADET DE BEKLEMEDE-

İttifakın çatısının kendi partileri olması konunda ısrarını sürdüren Saadet Partisi de, karşı taraftan cevap bekliyor. Dün bir araya geldikleri BBP'den net bir yanıt alamayan parti yöneticileri, "Demokrat Parti'den de, Türkiye Partisi'nden de cevap bekliyoruz. Bizim çatımız altına gelmelerini bekliyoruz" dediler.

-ŞENER'DEN "BAĞIMSIZ' FORMÜLÜ

Genel merkezde çalışmalarına devam eden Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise, her iki partinin uzlaşmasından yana. Partilerle tek taraflı bir işbirliğini gündemine almayan Şener, ittifak kurulamaması halinde Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere girmeyi düşünüyor.

GAZETE5