Orhan Pamuk, Rakel Dink, Yaşar Kemal, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Yakın Ertürk, İonna Kuçuradi, Gençay Gürsoy, Arif Sağ ve Şebnem Korur Fincancı'nın bir araya gelerek düzenlediği “Barış ve Demokrasi Konferansı” 25-26 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.

Kürt meselesinin çözüm süreci ve ortak geleceğe ilişkin fikirlerin paylaşılacağı bu konferansın ayrıntılarını Halkların Demokratik Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Gençay Gürsoy aktardı.

IMC Televizyonu'nda yayınlanan Ayşegül Doğan'la Gündem Müzakere programına konuk olan Gürsoy, Ankara'da düzenlenen "Barış ve Demokrasi Konferansı"nın bir başlangıç olduğunu, konferansların Diyarbakır, Erbil ve Avrupa'da devam edeceğini söyledi.

Gürsoy, konferanslardan sonra hazırladıkları raporları hem Hükümetle hem de Kürt siyasetiyle görüşmek istediklerini belirtti.

Konferansların ardından çalışma grubu oluşturacaklarını ifade eden Gürsoy, birkaç büyük Anadolu şehrinde kamuoyuyla bir araya gelmeye şimdiden karar verdiklerini söyledi.

Akillerin çalışmalarını çok önemsediklerini ifade eden Gürsoy, kendilerini akil olarak görmediklerini ancak sahada akil insan heyetleriyle paralel çalışmak istediklerini dile getirdi.

Konferansın adının “Demokrasi ve Barış” olmasının anlamlı olduğunu söyleyen Gürsoy, “Barışın temel şart olduğunu kabul etmek lazım. Barışın olmadığı yerde demokrasi tartışılamaz. Ama demokrasinin olmadığı yerde de kalıcı bir barış olamaz” şeklinde konuştu.

Gürsoy, Hükümetin yalnızca seçimler için çözüm sürecini başlattığına inanmadığını ve umutlu olduğunu sözlerine ekledi. (Deniz Güneş / Demokrat Haber)


Gündem Müzakere'de Gençay Gürsoy ile gundem_muzakere