Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Seçim güvenliği bize emanat" sözleriyle ilgili açıklama yaptı: "İşte tam da bu nedenle, seçimlerle ilgili en önemli konu budur."

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim güvenliğiyle ilgili sözlerine yanıt verdi. 

Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İşte tam da bu nedenle, seçimlerle ilgili en önemli konu budur. Bütün siyasi aktörler bu konuyu, partiler üstü bir yaklaşımla hep birlikte ele almalı. Seçim güvenliğini bunlara bırakamayız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada seçim dönemine girildiğini belirterek, "Seçimin güvenliği bize emanettir, bu kadrolara emanettir, jandarmamıza, polisimize" dedi. Birçok seçimin içerisinde bulunduklarını kaydeden Soylu, "Her seçim, seçim bittikten sonra, herkesin sonucunu kabul ettiği, güvenliği açısından herhangi bir tartışmanın olmadığı bir seçim olarak nihayetlendi" iddiasında bulundu.