Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman'da on binlerce kişinin katılımıyla Basın Kavşağı'nda miting düzenledi. Batman'daki mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Erdoğan ve Davutoğlu'nu kastederek, "Bu Edi ile Büdü 7 Haziran'da halktan öyle bir cevap alacaklar ki, bir daha da meydanlarda halkın huzuruna çıkacak yüzleri olmayacak" dedi.

Iğdır'da Erdoğan'ın kadınlara yönelik hakaretine sert tepki gösteren Demirtaş, " Bir Cumhurbaşkanı değil, kral, padişah da olsan sen kendini bütün ülkenin sahibi de hissetsen, sen bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin." diye konuştu.

 "7 Haziran'da sandıklarda HDP'de birleşelim. HDP'nin rengarenk çiçek bahçesinde buluşalım" diyen Demirtaş, "HDP barajı çoktan aştı" söylemlerine aldanılmamasını, mutlaka oy kullanılmasını istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingdeki konuşmasında şunları söyledi: "Batman meydanını kıskananlar çatlasın. Bu meydanda işçi kardeşlerimi yuhalatanlar utansın. Elbette büyük bir sorumluluk duygusuyla, Türkiye'nin gerçek umudu, bütün ezilen halkların umudu olarak seçimlere disiplinli, kararlı, coşkulu bir şekilde hazırlandık. İzmir'de de, Aydın'da da; Muğla'da, Samsun, Trabzon, Artvin'de; Edirne, Konya, Antalya'da da aynı coşku var. Sizler halklar olarak el ele verdiniz ya, Alevi-Sünni ayrımı yapanlara el ele verdiniz ya, Ermeniyi, Êzîdîyi yuhalatanlara karşı el ele verdiniz ya...

Biz bu ülkenin artık yönetileni değil, yöneteni olmak istiyoruz. Bu coşkulu yürüyüşün kimleri paniklettiğini, korkuttuğunu görüyorsunuz. Edi ile Büdü meydan meydan dolaşıp yalanlarla, iftiralarla HDP'yi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. İki aydır seçim kampanyası yürütülüyor, hiçbir yerde HDP'ye iftira atmadan, yalan çalmadan, hakaret etmeden miting yapamadılar. Bu Edi ile Büdü 7 Haziran'da halktan öyle bir cevap alacaklar ki, bir daha da meydanlarda halkın huzuruna çıkacak yüzleri olmayacak."

'HEPİNİZİ YENECEĞİZ!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Iğdır'da kadınlara yönelik hakaretlerine tepki gösteren Demirtaş, "Iğdır'da kendisinin çirkin politikalarına sırtını dönen ve protesto eden kadınlara, bir Cumhurbaşkanı olarak ahlak, edep dışı hakaretini aynen iade ediyoruz. Bir Cumhurbaşkanı değil, kral, padişah da olsan sen kendini bütün ülkenin sahibi de hissetsen, sen bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin. Eğer kendine güveniyorsan, eğer sen 'bu seçimde kazanacağız' diyorsan; AKP'nin seçim kampanyasını sen yürüttün, AKP tek başına iktidar olamazsa, sen de istifa etme sözü veriyor musun? Cesaretin var mı? Çünkü bu seçimin yenilgisini sadece zavallı Ahmet Hoca'nın üstüne atamazsın, seni de yenmiş olacağız; valilerinizi, kaymakamlarınızı, peşinizden sürüklediğiniz şakşakçı, yalancı medya ordusunu da yenmiş olacağız. Arkanızdan gelen zengin hırsızlar, sarayın bahçesinde otlayan davarlar var ya, onları da yenmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

CANLI YAYIN ÇAĞRISI

Demirtaş, Erdoğan'a bir kez daha birlikte canlı yayına çıkma çağrısında bulunarak, "Ceylan Önkol'u, Uğur Kaymaz'ı, Nihat Kazanhan'ı; Bingöl'de, Roboski'de katlettirdiğin, Gezi'de katlettirdiğin kişiler için gözümün içine bakarak 'emri ben verdim' de, bakalım. Eğer yalancı değilsen, bir kez de gel gözümün içine bakarak söyle" dedi.

'BATMAN'DAN ÇORUM'A HERKES İŞSİZ'

Halkı yok sayacak beşeri bir gücün olmadığına işaret eden Demirtaş, "Bunlar güç zehirlenmesi yaşadılar, ele geçirdikleri güç, devlet kudreti başlarını döndürdü. Her zehirlenmenin bir ilacı vardır. Güç zehirlenmesinin ilacı HDP'dir" dedi.

Batman'ın en yüksek işsizlik oranına sahip kent olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bu meydanı dolduran arkadaşlarımın neredeyse tamamı işsizdir. Çalışanlar da köle şartlarında ya da asgari ücretle çalışır, esnaflar aç karnını doyurabilir. Bizler bu yoksulluğu çekmek zorunda olmadığımızı göstermek zorundayız.  Yoksul bir ülke değiliz. Petrol burada çıkıyor ama dünyanın en pahalı mazotunu, benzinini siz kullanıyorsunuz. Petrol burada çıkıyor ama en işsiz şehir burada. Burada siz nasıl işsizseniz, Artvin, Çorum, Adana, Urfa da işsizdir. Kayseri'ye gidin, öyledir Maraş'a gidin, öyledir" şeklinde konuştu.

'HDP'NİN RENGARENK ÇİÇEK BAHÇESİNDE BULUŞALIM'

Barış mesajları veren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Önce iç barışımızı sağlamak zorundayız. Birbirimize karşı siyasi, etik ve ahlak çerçevesinde yaklaşmak zorundayız. Hiçbir siyasi parti, görüş bizim düşmanımız olmayacak. Hiç kimse de bize düşmanlık yapmaya kalkmasın. Düşmanca dilden, siyasetten en çok halk zarar gördü. Gelin, el ele verelim; ülkemizin geleceğini onurlu şekilde birlikte inşa edelim. Ama önce şu 7 Haziran'da sandıklarda HDP'de birleşelim. HDP'nin rengarenk çiçek bahçesinde buluşalım. Türkiye'ye barışı getirelim. Bütün Ortadoğu'da; Suyriyue ve Irak başta olmak üzere barışın öncülüğünü yapalım. Parlamentoda HDP güçlüyse, hele hele HDP'nin iktidarda olduğu bir ülkede kimsenin korkmasına gerek yok. Biz iktdara geldiğimiz gün bu ülkenin barışı teminat altındadır."

'SARAYI HALKA AÇACAĞIZ'

Demirtaş, HDP'nin barajı geçmesi halinde AKP'nin zulümlerinin, işlediği cinayetlerin, IŞİD’e gönderilen yardımların ve hırsızlıkların hesabının sorulacağını söyleyerek, şöyle devam etti: "Şu kadar gururun varsa, AKP kaybettiğinde 'ben de kaybettim' deyip sarayı boşaltırsın inşallah. Çünkü o saray halka layıktır. Cumhurbaşkanlığı makamı kibirli olmayan, halka üstten bakmayan birine layık olacak vbe yaşlılar evi gençlik evi olacak sendikalar kullansın halka açacağız o sarayı. Biz saraylarda değil, halkın hizmetkarı olarak sokaklarda olmak zorundayız. Bu halk bu kadar zulüm altındayken, işsizken saraydaoturmaya gönlümüz el vermez. 7 Haziran sonrası yeni bir yaşam kuracaksak siyaseti de, ekonomiyi de, iktidarı da, ülkemizin bütün insanlarını insanlıkta buluşturarak değiştireceğiz."

Kaynak: ANF