HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olmalı, bu yanlışın düzeltilmesi lazım” açıklamasına yanıt verdi.

Avukatları aracılığı ile sosyal medyadan Erdoğan’a yanıt veren Demirtaş, “Bak bu defa sana katılıyorum Erdoğan. Örneğin senin Cumhurbaşkanı adayı olabilmen için mutlaka üniversite diploman olması lazım, ama bugüne kadar diplomanı gören olmadı. Benim kriterlerim tamam da, asıl seninkiler şüpheli” dedi.

NE OLMUŞTU?

Muhalefetin HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili çağrılarına değinen Erdoğan, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını eleştirdi.

Demirtaş’a suçlamalarda bulunan Erdoğan, “Söylediği laf şu; 'Cumhurbaşkanı adayı bırak.' Ne demek 'Cumhurbaşkanı adayı bırak' Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme, bunun da düzeltilmesi lazım. Mahkum değilmiş, tutukluymuş. Tutukluluğun nedeni çok önemli. Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Ama sandıkta” dedi.