Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş merkezli iki büyük depremin ardından dünyanın dört bir yanından gelen destek ekiplere sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti.

Demirtaş paylaşımında, "Bir gece ansızın gelebiliriz" diye meydan okudukları ne kadar "düşman" varsa bir sabah ansızın yardıma geldiler" ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin görsellerinin yer aldığı bir video da yayımlayan Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir gece ansızın gelebiliriz" diye meydan okudukları ne kadar "düşman" varsa bir sabah ansızın yardıma geldiler. Yaralarımızı birlikte sarmayı sürdürürken dostlarımıza dünyanın tüm dillerinde teşekkürler. Thank you, Spas, Danke, Gracias, Șukran, Efharistó, Շնորհակալություն..."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle 10 ilde büyük yıkım yaşadı.

Türkiye Maraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyanın pek çok ülkesi de yardım için seferber oldu.

ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, El Salvador, Ermenistan, Estonya, Filistin, Finlandiya, Fransa, Güney Amerika, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Malezya, Malta, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela ve Yunanistan'dan ekipler deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.