Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının her ay düzenli olarak yaptığı tutukluluk incelemesi talebi Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. 142 yılla yargılanan Demirtaş’ın dosyasını inceleyen mahkeme, “İstinat edilen suçların sayı ve yoğunluğu, nitelikleri ve suçların sübutu halinde verilmesi muhtemel cezanın dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına” karar verdi. 

İLK DURUŞMA REFERANDUMDAN SONRA

Mahkeme, Demirtaş’ın ilk duruşmasının da referandum sonrasına denk gelen 28 Nisan’a verdi. Mahkeme ayrıca Demirtaş’ın duruşma günü SEGBİS üzerinden hazır edilmesi talimatını Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi idaresine gönderdi. 

DAVANIN NAKLİ TALEP EDİLDİ

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş’ın duruşmasının başka bir şehirde görülmesi talebinde de bulundu. Mahkeme, “Sanığın yargılamasının Diyarbakır ilinde yapılması halinde kamu güvenliği açısından tehlikeye atılması ihtimaline binaen CMK’nin 19. Maddesi uyarınca davanın naklinin değerlendirilmesi hususunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına” karar verdi.

KAYNAK: DİHABER