4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitabındaki "Seher", "Deniz Kızı", "Direnmek Güzeldir" ve "AVM" öykülerini oyunlaştıran Merhaba Sanat Tiyatrosu, oyunları Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı'nda bulunan salonda tiyatro severlerle buluşturdu.

Etkinliğe HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Demirtaş'ın ailesi, kentte bulunan birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

'DEMOKRASİ ETRAFINDA BİRLEŞELİM'

Etkinlikte ilk olarak 78'liler Girişimi adına konuşan Bayram Kızartıcı, öykülerin oyunlaştırıldığı dönemde kentte birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından sahiplenildiğini aktardı.

Demirtaş ile beraber cezaevlerinde kalan bütün tutukluların durumuna dikkat çeken Kızartıcı, hasta tutukluların artık gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi. Kızartıcı son olarak, ülkede demokrasiyi savunanların yargılandığını dile getirerek, herkesi demokrasi etrafında bir araya gelme çağrısında bulundu.

KATLEDİLEN KADINLAR ANILDI

İlk olarak sahnelenen "Seher" oyunu yüzlerce kişi tarafından yoğun ilgi ile izlenirken oyunda son yıllarda erkekler tarafından katledilen Özgecan Aslan ve Emine Bulut şahsında bütün kadınlar da anıldı.

Etkinlik diğer oyunlarında sahnelenmesiyle son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı