Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıyı kınaması, AKP’de 'rahatsızlığa' neden oldu.

Demirtaş, "Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" demişti.

SOYLU DEMİRTAŞ’A “KATİL” DEDİ

Bu kınamanın ardından ilk 'tepki', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Büyük harflerle "Katil Demirtaş" diyen Soylu, "Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı' (!) kınamış. O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır" ifadesini kullandı.

DEMİRTAŞ’TAN SOYLU’YA YANIT: HAYROLA KİRLİ?

Demirtaş ise Soylu'ya “Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur" yanıtını verdi.

ÖMER ÇELİK DE 'BEĞENMEDİ'

İktidar partisindeki tepkiler bununla da dinmedi. Demirtaş'ın mesajını 'beğenmeyen' isimlerden biri de, AKP Sözcüsü Ömer Çelik oldu:

“Terör eylemleri karşısında 'her türlü şiddete karşıyız' diyerek terörü ve meşru devlet kurumlarını aynı kefeye koymak en sinsi terör destekçiliğidir. Bu sinsi zihniyet terörün ideolojik gıdasıdır. Terörü lanetlemeden söylenen her demokrasi cümlesi bir siyasi sahtekarlıktır.

Terör, medeni bir toplum hayatının ve en temel demokratik hakların düşmanıdır. Terörü açıkça lanetlemeyen ve buna göre tavır geliştirmeyen her siyaset biçimi siyasi ahlaksızlıktır. Demokratik söylemlerin, terörü mazur göstermek için kullanılması demokrasi düşmanı bir tutumdur.”