Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Türkiye'nin birçok yerinde başlayan orman yangınlarıyla ilgili, müvekkillerinin konuşmalarını montajlayarak sosyal medyada hedef gösteren kuruluşlara suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş'ın avukatlarından Hadi Cin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin dört bir yanındaki yangınlar ve seller yüreğimizi parçalarken müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ı suçlamaya yeltenen bazı medya(!) organları hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

'2015 YILINDA YAPTIĞI BİR KONUŞMANIN SADECE 2 CÜMLESİ ALINMIŞ'

Yapılan açıklamada Kasım 2016'dan bu yana Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın önceki yıllarda yaptığı konuşmaların sürekli çarpıtıldığı belirtildi. "Pusuda nefret yayma fırsatı bekleyen, her türlü insani değer ve inançları ayaklar altına alan bu çevreler, ülkemizde bir felakete dönen orman yangınlarını fırsat bilmiş ve müvekkilimizin 2015 yılında yaptığı bir konuşmasından sadece 2 cümlesinin yer alacağı şekilde bir video oluşturmuş ve sosyal medyada paylaşmıştır. Twitter'da paylaşılan video yüzbinlerce kez görüntülenmiş, yüzlerce kez paylaşılmış ve tweet'in altında çok sayıda nefret söylemi, hakaret ve başkaca suçlara konu ifadelerle yorumlar yapılmıştır" denilen açıklamada, "Nitekim yangın bölgelerinde yol kesme, kimlik kontrolü yapma, darp gerçekleştirme ve araçlara zarar verme suçlarının azmettiricileri de bu tür kışkırtma ve provakatif haber ve paylaşım yapanlardır" denildi.

Suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç uydurma, hakaret ve iftira suçlarını oluşturan yazı, resim ve söz içeren paylaşım ve haberlere karşı her türlü hukuki yollara başvurulacağının belirtildiği açıklamada, "Misvakcaps, Akit ve Takvim isimli yayın kurumlarının müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a yönelik yayınlarıyla ilgili suç duyurusu, erişim engeli başvurusu yapılmış olup, tazminat davaları da açılacaktır" ifadeleri yer aldı.