Şırnak'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medyada yayımlanan fotoğrafını beğenen 5 korucunun silahına el konulduğu iddia edildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, alınan bilgilere göre, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Bêjûh, Mergeh ve Elemûn köylerinde 5 korucu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya yayımlanan fotoğrafını beğendi. Bunun üzerine 5 korucu Uludere Jandarma Komutanlığı’na çağrıldı. Burada sorgulanan Bêjûh köyünden İlhan E., Sinan E., Mergeh köyünden Hacı Y., Elemûn köyünden ise Barış Ö. ve Hacı A. adlı korucuların silahlarına el konulduğu iddia edildi.

Silahlarına el konulan 5 korucunun, karakoldaki sorguları sırasında, "Sosyal medya üzerinden siyaset yapmayacaktınız" denilerek tehdit edildikleri de belirtildi.

Elemûn köyündeki yurttaşlardan alınan bilgilere göre, karakol komutanının, "Bu seçimde oyunuzu ne HDP'ye ne de CHP'ye vermeyeceksiniz" diyerek hem korucuları hem de köylüleri tehdit ettiği belirtildi.