Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında 142 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı ana davanın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşması  verilen aranın ardından devam etti.

Verilen aranın ardından duruşma, avukatların savunmasıyla devam etti.

Avukatların savunması sonrası söz alan Demirtaş, “ Ben hukuk ve kanun çerçevesinde tutuklu olsaydım tahliyemi talep ederdim. Siyasi rehineler tahliye talep etmezler. Ben de tahliyemi talep etmiyorum” dedi.

1’ E KARŞI 2 OYLA TUTUKLULUĞUN DEVAMINA

MA’nın haberine göre, Demirtaş’ın konuşması sonrası mahkeme heyeti 1’e karşı 2 oyla Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Karşı oy kullanan üye, AHİM kararına atıfta bulunarak, “ Tutukluluk halinin devamını haklı gösteren yeni unsurlar veya deliller sunulmadığı sürece mümkün olan en kısa sürede başvuranın tutukluluğunun sona erdirme görevinin davalı devlete derhal tutukluluğa son verilmesi yükümlülüğünün  yüklenmesi nedeniyle sanığın Ceza Muhakemesi Kanununun 109’uncu maddesinin 3’üncü fıkrasının a bendi gereğince dosyanın geldiği aşama itibari ile yurt dışına çıkmamak adli kontrolü uygulanmak sureti ile salıverilmesine karar verilmesi kanaatindeyim” dedi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı  16-17 Temmuz tarihine erteledi.