HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı ve 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan,HDP’ye yönelik operasyonların yıl dönümünde mesaj gönderdi.

İki yıldır tutuklu bulunan Demirtaş ve Zeydan’ın mesajında,” Adaletin çöktüğü yerde zarar gören sadece biz olmayız. Bütün toplum ve devlet her zamankinden daha fazla yozlaşıyor ve çürüyor. “HDP’ye adaletli yaklaşılmasın varsın devlet de toplumda çöksün” diyenler maalesef ki devlet kademesinde yönetimi ele geçirmiş durumdalar. Ancak toplum vicdanı ve ortak aklı er veya geç bu çılgınlaşmış akılsızlığa dur diyecektir. Demokrasi ve barış, adalet ve eşitlik ilkeleri mutlaka ülkede hakim olacaktır. Biz de bu doğrultuda en kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı

Demirtaş ve Abdullah Zeydan’ın açıklaması şöyle:

4 Kasım 2016 tarihinde demokratik siyasete yönelik darbenin ikinci yılını geride bıraktık.

Bizi tutuklatarak sorunları sözde çözme yöntemini hayata geçirenler bu iki yılda her alanda sorunları katmerleştirip derinleştirdiler. Bizse halen demokrasi, özgürlük ve barış çizgisinde ısrarla dimdik mücadelemizi sürdürüyoruz.

HDP’ye yönelik 4 Kasım siyasi darbesi sonuç almamıştır, almayacaktır. HDP bütün baskılara rağmen bugün dünden daha güçlüdür.

Bütün Türkiye toplumu şunu da bilmelidir. Bizi burada adaletten, hukuktan yoksun bir şekilde siyasi rehine olarak tutanlara sessiz kalarak ülkeye, topluma en büyük zararın verilmesine ortak olunmamalıdır. Adaletin çöktüğü yerde zarar gören sadece biz olmayız. Bütün toplum ve devlet her zamankinden daha fazla yozlaşıyor ve çürüyor. “HDP’ye adaletli yaklaşılmasın varsın devlet de toplumda çöksün” diyenler maalesef ki devlet kademesinde yönetimi ele geçirmiş durumdalar. Ancak toplum vicdanı ve ortak aklı er veya geç bu çılgınlaşmış akılsızlığa dur diyecektir. Demokrasi ve barış, adalet ve eşitlik ilkeleri mutlaka ülkede hakim olacaktır. Biz de bu doğrultuda en kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz.”