HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, AKP’ye yakın yayın organlarında yer akan PKK'ye verilmek üzere Suriye'den getirilen ağır silahları teslim alacak kuryeyi, olay yerine götürdüğü yönündeki iddialara yanıt verdi. Sarıyıldız, bu haberin AKP’nin partilerine dönük başlattığı psikolojik savaşın bir parçası olduğunu savundu.

Sarıyıldız, “Partim ve şahsımı ahlaksızca hedef gösterip, komplo haber yapan yandaş medya hakkında RTÜK ve yargı nezdinde gerekli yasal işlemleri başlatacağımın bilinmesini isterim. Bu temelde, doğru ve bağımsız habercilik yerine yalan ve yandaşlığı ilke edinen A Haber televizyon kanalını ve Akşam, Sabah ve Yeni Akit gazetelerini kınıyorum” dedi.

DEMİRTAŞ: “KENDİNİZİ BİTİRECEKSİNİZ ZATEN”

İlgili haberden sonra sosyal medyada Faysal Sarıyıldız ve HDP’ye yönelik linç kampanyası başlatılınca HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da twitter hesabından şöyle yazdı:

“Akşam adıyla çıkarılan havuz gazetesinin Sn.Faysal Sarıyıldız'ı hedef alan haberinin tek bir cümlesi dahi doğru değildir.

Şu anda yürütülen bütün hava, kara, medya operasyonlarının amaçlarından biri de erken seçimlerde HDP'yi vurmaktır.

Ancak, basit bir komployu yapacak  yetenekten bile yoksunsunuz. Sizi kendi halinize bıraksak bile kendinizi bitireceksiniz zaten.”

URFA VALİSİ VE CEYLANPINAR EMNİYETİNE KENDİSİ BİLDİRMİŞ

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız da yaptığı yazılı açıklamada olayı şu şekilde anlattı:

AKP’nin savaş korosunun hep bir ağızdan Suruç’taki katliamda neden “HDP’li vekiller yoktu” sözlerini emir olarak kabul eden yandaş medya, şahsımı hedef göstererek yarım kalan işi herhalde tamamlamak istemektedir. 25 Temmuz 2015 tarihinde AKP’nin resmi yayın organı gibi yayın yapan, yalana şerbetli olan A Haber kanalı şahsım hakkında “PKK Kuryesi ile Silah Almaya Gitti” spotlu mesnetsiz, gerçek dışı bir haber servis etmiştir. AKP’nin basın alanında tetikçiliğini yapan Akşam, Sabah ve Yeni Akit gibi müsvedde gazeteler de yapılan bu yalan haberi kendi sayfalarına taşıyarak, şahsımı hedef gösterici bir tarzda sunmuştur.

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye dönük işgal harekatına karşı aylarca Suruç’ta sınır nöbeti tutan halkımız ile birlikte kaldığım kamuoyu tarafından bilinmektedir. 2015 yılının Ocak ayında DBP Ceylanpınar İlçe Örgütü’nün düzenlediği gençlik şölenine davetli olduğum için Suruç’tan Ceylanpınar İlçesi’ne gittim. Şoför arkadaşım Suruç Devlet Hastanesi’nde bir ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığım, Kobanê’deki savaş nedeni ile Suruç’a göç etmek zorunda kalan ismini Osman olarak hatırladığım şahıs Ceylanpınar İlçesi’ne kadar bana şoförlük yapabileceğini söyleyince bir beis görmeyip aracıma aldım.

Kendisi aracımı kullandı. Yanında herhangi bir eşya yoktu. Ceylanpınar ilçe merkezinde söz konusu genç bakkaldan sigara alacağını söyleyerek araçtan ayrıldı. Ancak üzerinden epey bir süre geçmesine rağmen bahsi geçen kişi gelmeyince önce sırasıyla DBP ve HDP ilçe örgütlerini, Urfa Valisi İzzettin Küçük ve Urfa milletvekilimiz İbrahim Ayhan’ı telefonla arayarak yaşanan bu durumdan haberdar ettim. Urfa Valisi ile daha sonra yaptığım görüşmede söz konusu kişinin gözaltına alındığını öğrendim.

Yaptığım telefon görüşmelerinin hemen akabinde sivil polisler, aracımın etrafını sarıp kimlik istedi. Polislere milletvekili olduğumu ifade edince uzaklaşıp gittiler. Söz konusu yalan haberde “kurye” olarak gösterilen gencin akıbetini öğrenmek için HDP İlçe Örgütü yöneticilerimiz ile beraber kendim bizzat Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek bilgi aldım. Emniyet’teki görüşmenin ardından Ceylanpınar İlçesi’ne geliş amacım olan gençlik şölenine katıldım.

Yaşanan bütün bu süreçleri Urfa Valisi’ne ve Ceylanpınar İlçe Emniyeti’ne şahsım bildirdiği halde 7 ay önce yaşanan bu olayı gündeme getirmek art niyetli bir habercilik anlayışıdır. “Kurye aracılığı ile Suruç’a silah götürmek” istediğim şeklindeki yalan haber AKP’nin partimize dönük başlattığı psikolojik savaşın bir parçasıdır.

Emniyet tarafından servis edilen bu ısmarlama haberin muhtemel amacı HDP’li vekilleri, katil sürüleri ve devletin kontra gücü olarak kullandığı IŞİD’e jurnallemektir.

7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının büyük teveccühüne mazhar olan partimizi hedef haline getiren AKP ve medyasının tasfiye ve diz çöktürmeye dönük politikaları asla başarıya ulaşmayacaktır. (Demokrat Haber)