Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mehmet Öcalan'ın İmralı'ya gidişinin kendi destekleriyle olduğunu belirterek, tutukluların açlık grevini bırakmadan milletvekillerinin eylemlerine son vermeyeceğini söyledi.

İmralı ile yapılan görüşmenin tecridin tümden kalkması konusunda ön açıcı olmasını dilediklerin kaydeden Demirtaş, "BDP olarak bu çağrıyı biz de destekliyoruz. Tutsakların bu çağrılara binaen yeni bir değerlendirme yapacaklarını umut ediyorum. Mehmet Öcalan'ın adaya gidişi bizim desteğimizle gerçekleşmiştir. Sorunların siyaseten ve barışçıl yollardan çözümü için yeni fırsatların doğmasını vesile olacak bir gelişme olmasını istiyoruz. Tutsaklar bırakmadan bizim milletvekillerimiz açlık grevini bırakmaz. Daha sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

TUĞLUK VE KIŞANAK: ÇAĞRI ANLAMLI TUTUKLULAR DİKKATE ALMALI

Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile yaptığı görüşmeden haberdar olduklarını bildiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, bu çağrının dikkate alınmasını istedi.

Kışanak ve Tuğluk ortak yazılı açıklamada "İmralı'daki görüşmeden sonra yaptığı açıklamayı önemsiyoruz. Sayın Öcalan'ın açlık grevlerinin bırakılması yönündeki çağrısını, cezaevlerinde açlık grevinde olan tüm tutsakların dikkate alacağını umuyoruz" dedi.

Hükümetin de bu çağrıyı ve adımı doğru okuması gerektiği belirtilen açıklamada, "Haklı ve meşru talepler doğrultusunda adım atılması için, bu çağrının bir vesile olması gerekiyor" diye kaydedildi.

VEKİLLER 2 CEZAEVİNE GİTTİ

Mehmet Öcalan'ın İmralı'da yaptığı görüşmenin ardından açlık grevlerine son verilmesi çağrısı üzerine DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ile İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel tutuklu yakınları ile birlikte E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti.

Milletvekillerinin cezaevi yetkilileriyle görüştüğü bildirilirken, D Tipi Kapalı Cezaevi'ne de BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tutuklu yakınlarıyla gittiği öğrenildi. (anf)