HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk'te canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı karşılamasını, "Orada merdivenlerdeki tarihi figürler değildi tuhaf olan, takım elbiseli adamdı. O da Deli İbrahim gibi giyinebilirdi" sözleriyle değerlendirdi.

Muhafız Alayı'na mensup 16 askerin, resmi karşılama törenlerenle ilgili büyük eleştiri alan Erdoğan'a bir eleştiri de HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, "Orada merdivenlerdeki tarihi figürler değildi tuhaf olan, takım elbiseli adamdı. O da Deli İbrahim gibi giyinebilirdi" ifadesini kullandı. 

Demirtaş ayrıca Kadir İnanır'ın HDP'den aday olup olmayacağını ve sosyal medyada büyük ilgi gören "şapşik" tweetini de yorumladı.  

'KADİR İNANIR MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ OLURSA MEMNUNİYET DUYARIZ'

Açıklamasına saygı duyuyorum. Kendisiyle görüşeceğiz, ikna edebilir miyiz bilmiyorum. İlla da milletvekili olmasına gerek yok. Belki milletvekilliğini sevmiyordur. Milletvekili adayımız olursa biz bundan memnuniyet duyarız.

Sadece Kadir Bey değil onun gibi sanat, medya, akedemi camiyasından bu projeye destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır.

"ŞAPŞİK" TWEETİ

Sosyal medyada beni sert eleştirenlere dostça bir sitemdi. Biz derken sadece Kürtleri değil tüm ezilenleri kastediyorum.