YSK'de çekilen kurayla cumhurbaşkanı adaylarının TRT'deki 10'ar dakikalık propaganda konuşmalarının yayın saatleri ve sıraları saptandı.

Hapisteki ilk ve tek aday Selahattin Demirtaş, Edirne'deki cezaevinden Ankara Oran'daki stüdyoya iki kez getirilip götürülecek.

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik olarak TRT'de propaganda konuşması yapmak için başvuran cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura çekildi.

Böylece cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda propagandanın başlayacağı 17 Haziran 2018 Pazar günü ile son günü 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapacakları 10'ar dakikalık propaganda konuşmalarının yayın saatleri ve sıraları saptandı.

YSK kararına göre, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın 17 Haziran'da TRT'de yayınlanacak konuşmasının kayda alınması, 13 Haziran Çarşamba günü 10.00-11.00 saatleri arasında TRT'nin Oran'daki S1 stüdyosunda yapılacak.

Demirtaş'ın, 23 Haziran'da yayınlanacak konuşması ise 22 Haziran Cuma günü 14.00-15.00 saatleri arasında yine Oran'daki S1 stüdyosunda kayda alınacak.

Konuşmalar adayların isteğine uygun olarak yayından önce ses ve görüntü cihazı ile tespit edilebilecek, adaylar propaganda konuşmalarının ses ve görüntü tespiti sırasında isterlerse Oto-q cihazından da yararlanabilecek.

Ayrıca konuşmasını canlı yayın olarak yapmak isteyenler yayın saatinden en az 15 dakika önce TRT'deki YSK üyesine başvuracak. Hangi sebeple olursa olsun bu süreye uymayanlar, o günkü konuşma haklarını kaybetmiş sayılacak.

Kaynak: Sputnik