Edirne Cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öykü kitabıSeher’in geliri ile öğrencilerin eğitimine katkı sağlanacağını açıkladı.

Demirtaş’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Demirtaş, Seher’e gösterilen ilgiden ve dayanışmadan dolayı herkese teşekkür etti.

‘Seher’in geliri ile öğrencilerin destekleneceğini ifade eden Demirtaş, “Öykü kitabıma gösterilen ilgi ve dayanışmadan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kitap, aslında hepimizin mücadele içerisinde birlikte yazdığı bir kitaptır. Dayanışmanızın ve ilginizin şahsımdan çok demokratik değerlere yönelik olduğunu da biliyorum. Bu yönüyle çok anlamlı ve değerli buluyorum. Ayrıca kitabın gelirini de çocukların, gençlerin eğitim süreçlerini desteklemek için kullanacağız. Bêkes dahil tabi ki” dedi.

Edirne Cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 16 Eylül’de Dipnot Yayınları tarafından yayımlanan ve kısa zamanda büyük ilgi gören öykü kitabı Seher, 12 öyküden oluşuyor.

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın başladığı ilk gün yazarlar tarafından imzalanan Demirtaş’ın öykü kitabi Seher, 6 bin kadar satış yaparken son günde de gerçekleştirilen imza etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.

Dipnot Yayınları’ndan çıkan "Seher" kitabını yazarlar, Ahmet Telli, Aslı Tohumcu, Ayşegül Tözeren, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Haydar Ergülen, Mehtap Ceyran, Murathan Mungan, Nurcan Baysal, Sezai Sarıoğlu, Şebnem İşigüzel, Şükrü Erbaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder imzaladı.

"Seher"e ilginin yoğun olduğunu söyleyen Dipnot Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Emir Ali Türkmen, fuar boyunca 6 bin civarında kitabın satıldığını belirtti.

(Demokrat Haber)