Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek’te kaleme aldığı yazıda seçim kazanmaya yönelik önerilerde bulundu.

Kadın ve gençlere seslenen Demirtaş, "Bu seçimin kazanılmasını siz sağlayacaksınız. Heyecan, neşe, zeka, mizah, akıl, sezgi ve sabır… İşin sırrı buradadır. Çektiğiniz acılar ve bizlere yaşatılanların yol açtığı travmalar bu özelliklerinizi seçim kampanyasında öne çıkarmanıza engel olursa kaybederiz" çağrısını yaptı.

Demirtaş, "Seçmeni motive, mobilize edemezseniz heyecan, coşku, umut yaratamazsanız taziyeye gider gibi kederli, hüzünlü bir kampanya yürütürseniz sonuç önceden bellidir: Kaybedersiniz! Edirne Cezaevindeki bir hücreden, özellikle genç ve kadın arkadaşlarıma bir çağrı yapmak istiyorum. Bu seçimin kazanılmasını siz sağlayacaksınız. Heyecan, neşe, zeka, mizah, akıl, sezgi ve sabır… İşin sırrı buradadır. Çektiğiniz acılar ve bizlere yaşatılanların yol açtığı travmalar bu özelliklerinizi seçim kampanyasında öne çıkarmanıza engel olursa kaybederiz!" düşüncesini dile getirdi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Kampanya sürecinde bazı iyi niyetli dostlarınız ve tabii ki daha çok da kötü niyetli rakibiniz size sürekli acılarınızı hatırlatacak, yaralarınızı kaşıyacak ve sizde yeni yaralar açacaktır. Eğer bu acıların ve yaraların vereceği duygusallığa yenilir de öfkelenirseniz kontrolü kaybedersiniz ve ADAM KAZANIR! Sonrasında size daha büyük acılar yaşatmaya devam eder.

Evet gençler, kadınlar var mısınız hep beraber önce motivasyonu, morali, neşeyi, coşkuyu yakalamaya? O halde birbirimizi takip etmeye devam edelim ve birbirimize güvenelim.

MUTLAKA KAZANACAĞIZ, HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ!"