Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK), öz yönetim taleplerinin sahiplenildiği deklarasyonuyla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özerklik talebinin ‘birlikte yaşam’ için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Kongresi sonrası bir konuşma yaptı.

Demirtaş, “İnşallah muhataplarımız bu ciddi deklarasyonu bir kez daha serinkanlılıkla dinleyip okuyup aslında öz yönetimin, özerkliğin hepimiz açısından birlikte yaşam açısından çok önemli bir fırsat sunduğunu göreceklerdir” dedi.

Demirtaş’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“İnşallah, deklarasyonları yayımlayanların ciddiyetiyle, aynı ciddi yaklaşımla deklarasyona yaklaşacaklardır.

İMC’nin haberine göre,Deklarasyonda da belirtildiği gibi dinamik bir tartışma sürecine, öneriye ve eleştiriye açık bu metin, çatışmaların sorgulanması, mevzunun hendek ve barikat olmadığı, demokrasi sorunu olduğu noktasında tartışmaları ve mücadeleyi siyasi alana çekebilmesi konusunda çok önemli bir fırsat sunuyor.

İnşallah muhataplarımız bu ciddi deklarasyonu bir kez daha serinkanlılıkla dinleyip okuyup aslında öz yönetimin, özerkliğin hepimiz açısından birlikte yaşam açısından çok önemli bir fırsat sunduğunu göreceklerdir.”

‘SİYASET KÜSKÜNLÜKLER ÜZERİNDEN YAPILMAZ’

“Siyaset küskünlükler, kaprisler, komplekler üzerinden yapılmaz, siyaset çözüm alanıdır. Ne olursa olsun konuşabilmek, ne olursa olsun müzakere kanallarını açık tutabilmektir siyaset. Biz HDP olarak bu noktadayız, DTK’nın deklarasyonda ifade edilen mücadele anlayışı mücadele çerçevesi ve öz yönetim çerçevesine bağlı kalarak biz siyasi mücadele yürüteceğimizi belirtiyoruz.”