Medyadaki baskının artığına dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Medyayı kapattılar, geri kalan medyayı da tümüyle baskı altına aldılar. Burada 3-5 kamere var, normalde 45 kamera olması lazım. 'Demirtaş'a gitmeyeceksiniz, gidenin canını yakarız' diyorlar" dedi. 

İstanbul'da Şırnak için verilen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş'ın konuşması şöyle: 

BOTANI YÜREĞİMİZDEN SİLEMEYİZ”

"Haritadan silinmek üzere merkezi bir kararla il ve ilçelerimizle dayanışma göstermek, insanlık onuru adına en önemli dayanışmalardan biridir. Siz haritadan silmeye çalışsanız da Botan'ı yüreğimizden silmeyiz, onlarla dayanışma içerisindeyiz

Mazlumlar yalnız olmadığını hissederlerse zalimin zulmü boşa çıkar. Dayanışma direnmenin en önemli bel kemiğidir. Sadece maddi dayanışma değil. İnsanlar bilmeli ki dünyanın neresinde zulüm varsa onların yanındayız 

“HALKIN YANINDA DURUYORUZ”

Düşenin dostu olmaz diyorlar, öyle değil, düşenin ezilenin yanında olduk. Parti olarak politikamız hep buydu. Bunu bizim dışımızdaki partler idrak edemiyor. Çünkü onlar gerçek halk partisi, siyaseti değiller. Ben çok mutluyum ki bizi kendi faşist cephelerinde görmüyorlar. Ne mutlu bize. Biz kendi çalışmamızla kendimizi ayrı yere koyuyoruz. Biz hak ettiğimiz güçlü yerde duruyor, halkın yanında duruyoruz" .

“BİZ RENGARENK GÖRÜNDÜKÇE ONLARIN SİYAHLIĞI SIRITIYOR”

3 parti bir araya gelmiş Türkçülük, milliyetçilik, ırkçılık, dincilikte birleşmişler. Yenkikapı ruhu birlik oluşturmamış Türkiye'yi ikiye bölmüştür. Erdoğan'a biat etmeyenlerin vatan haini ilan edildikleri yer olmuş. Oraya katılanlar için demiyorum. Sahneden konuşanlar için diyorum.

Türkiye'nin geri kalanını hedef haline gelmesine yol açmışlardır. Çünkü Yenikapı'dan aldıkları gazla Türkiye'nin geri kalanına işkence, katliam yapıyor. Çok şükür sizin faşist birliğinizle aynı yerde değiliz, çok şükür ki bedeli ağır olsa da durmamız gerektiği yerdeyiz. Hepimiz tek milletiz demeden, ortak insanlık paydasında birlik olabiliriz diyoruz.

Şimdi tek renk olan kafalar bizim çiçek bahçemizi elleriyle kopartmaya, paramparça etmeye çalışıyorlar. Çünkü biz rengarenk göründükçe onların siyahlığı sırıtıyor. Bu yüzden bizim buna karşı dayanışmayla dimdik ayakta durmamız lazım." 

"HEPSİ CAN DERDİNDE"

Bu kadar ahlaksız başka bir hükümet, Cumhuriyet tarihinde görülmedi. Devletin televizyon kanallarında işkence görüntüleri izlettiriyorlar. Adalet Bakanı işkence yok diyor. Öbürü çıkmış başkanlık sistemi diyor. Bunların hepsi vatana ihanet suçudur. Buna karşı tek bir savcı soruşturma açabilir mi, açamaz. Hepsi can derdinde 

“DEMİRTAŞ'A GİDENİ YAKARIZ”

Medyayı kapattılar, geri kalan medyayı da tümüyle baskı altına aldılar. Burada 3-5 kamere var, normalde 45 kamera olması lazım. 'Demirtaş'a gitmeyeceksiniz, gidenin canını yakarız' diyorlar. Şimdi hal böyleyken tüm Türkiye üzerinden bu kadar korku varken bize saldırmaları çok normal. Zaten özgürlük böyle kazanılır

“HERKES KENDİNİ KURTARMANIN DERDİNDE”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, "Binali de alamadı 3 hilali verdi. Herkes kendini kurtarmanın derdinde. Bizden de bunu bekliyorlar. Bizden bunu görmeyince illa dokunulmazlıkları kaldıracak. Bizi de ucuz zannediyor. Bunu göremeyince çıldırıyor.

Biz onlardan bugüne kadar kredi istemedik, atama için, teşvik için kapılarına gidip dilenmedik. Halkımızla bugünlere geldik. Hükümete dayanarak ayakta kalmadık. Partiyi siz kurdunuz, siz büyüttünüz. O yüzden bize dokunamazlar. 5 bin defa dokunulmazlığı kaldırabilseniz de halkın dokunulmazlığını nasıl kaldıracaksınız?

“AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

Bu ülke, senden de senin çetenden de kurtulacak. Bunların hepsi hukuk karşısında tek tek hesap verecek, devran zalim için sonsuza kadar dönmez. En büyük şansımız direniyor olmamızdır. Biz teslim olsaydık Türkiye'de faşizm kurumsallaşmış olacaktır. Biz varız diye insanlarda umut var. O yüzden dayanışmanız önemlidir.

Üstümüze geliyorlar, gelsinler. Korkunun ecele faydası yok ki. Önemli olan onurlu bir yaşamın pratiğidir. HDP'nin tüm kanallarını kapatmak isteyebilirler. Bunları bilerek kahramanca duracağız. KHK ile OHAL rejimi, beyefendi için bulunmaz bir Hint kumaşı. Darbe girişiminden bulunanların Allah bin defa belasını versin. Allah darbe girişimini bahane ederek halka zulmedenlerin de belasını versin. Al birini vur ötekine. Tencere kapak bulmuş birbirini."

KAYNAK: DİHA