Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski TBMM Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı isim vermeden istifaya çağıran Demirtaş, Arınç'a seslenerek, "Sayın Arınç, sizi hâlen dinliyorsa ona deyin ki, istifa edip siyaseti bıraktığını açıklasın. Sandıkta yaşayacağı ağır hezimetten daha iyi bir siyasi son olur, kendisi için" dedi.

Demirtaş'ın Twitter'dan paylaştığı mesaj şöyle: 

"Sayın Arınç, sizi halen dinliyorsa ona deyin ki, istifa edip siyaseti bıraktığını açıklasın. Sandıkta yaşayacağı ağır hezimetten daha iyi bir siyasi son olur, kendisi için. On binlerce canımız gitti. Yüz binlercemiz yaralı, evsiz... İSTİFA etmesi için daha ne olmalı!"

NE OLMUŞTU? 

11 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli depremlerin ardından "seçimlerin ivedilikle ertelenmesi gerektiğini" söyleyen ve açıklaması tepki çeken Arınç, "Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var?" demişti. Arınç, "Ben haziranda olamayacağını düşünerek, bu teklifi yapıyorum. Benim söylediğim şu; Anayasa değişikliğini Meclis yaparsa istediği tarihi koyabilir. Uzlaşmayla olması lazım. Ama sonraki gelişmeler de bu yolu kapatanların üstünden olur. Ben söylemiş olayım" diye konuşmuştu. 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Rolü belli isimleri öne sürüyorlar, ertelemeden bahsediyorlar. Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş için bile TBMM kararı verir. Anayasa madde 78 çok açık. Tıpkı Anayasa 101. maddede olduğu gibi" yanıtını da değerlendirmişti.