Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP dahil olmak üzere muhalefete 'ortak aday' çağrısını yineledi.

Demirtaş, HDP ile Altılı Masa'nın müzakere yoluyla Kürtler dahil Türkiye'nin tüm muhalefetini temsil edecek bir ortak adayda uzlaşabileceğine hâlâ inandığını söyledi.

Avukatları aracılığıyla cezaevinden Fransız haber ajansı AFP'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Ortak bir adayın desteklenmesinden yanayım" ifadelerini kullandı.

'ŞU AN HDP'NİN ADAY ÇIKARMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK'

"Cezaevindeki Kürt lider Erdoğan'a karşı birlik çağrısı yapıyor" başlıklı haberde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Kendi adayımızı çıkaracağız" açıklaması hatırlatılırken, Demirtaş'ın da sonuç olarak bu senaryonun yaşanabileceğini söylediği belirtildi.

Buna göre Demirtaş, "Şu aşamada HDP'nin kendi adayını çıkarması daha yüksek ihtimal görünüyor" ifadelerini kullandı.

Demirtaş bununla birlikte, "müzakereler yoluyla HDP ile varılabilecek bir uzlaşma sonucunda, Kürtler dahil Türkiye'nin tüm muhalefetini temsil edecek bir adayın hâlâ çıkarılabileceğini" söyledi.

HDP SEÇMENİ SEÇENEKSİZ BIRAKILMAYACAK

Selahattin Demirtaş, HDP'nin açılan dava sonucu kapatılması ihtimalini de "HDP seçmeni seçeneksiz veya partisiz bırakılmayacaktır" sözleriyle değerlendirdi.

AFP: SEÇİMLERİN DEMİRTAŞ İÇİN KİŞİSEL SONUÇLARI OLACAK

AFP'nin haberinde, "Seçimlerin Demirtaş için kişisel sonuçları da olacaktır" yorumu yapılarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin kazanması halinde siyasi tutukluları serbest bırakma vaadi hatırlatıldı. Fransız ajansı "Erdoğan'ın kendisi de oylamanın ardından bir iyi niyet göstergesi olarak af ilan edebilir" yorumu yaparken, Demirtaş'a konudaki görüşü soruldu.

'KİMSEDEN AF BEKLEMİYORUM'

Hakkındaki tüm suçlamalardan hüküm giymesi halinde 142 yıl hapis cezası ile karşı karşıya bırakılan Demirtaş'ın yanıtı net oldu:

"Kimseden af beklemiyorum. Özellikle de Erdoğan'dan. Erdoğan'ı affedecek kişi benim, suçlu olan o."