Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Hasankeyf, Munzur, Karadeniz ve İstanbul’daki Kuzey Ormanları üzerinde yapılan doğa tahribatına dikkat çekmek için 20 dakika pedal çevirdi.

Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz ve İstanbul’daki Kuzey Ormanları üzerinde yapılan doğa tahribatına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turu etkinliğine Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş ailesiyle birlikte katılarak 20 dakika pedal çevirdi.

Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz ve İstanbul’daki Kuzey Ormanları üzerinde yapılan doğa tahribatına dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenledi.

Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe katılan Demirtaş, Newroz Parkı’ndan Qamışlo Bulvarı kavşağına kadar 20 dakika pedal çevirdi.

“Yüzünü doğaya dön, doğa katliamına sessiz kalma” yazılı pankartın açıldığı bisiklet turu 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Newroz Parkı yanında bir araya gelen çevreci ve doğaseverlerle birlikte pedal çevirdi. Bisiklet turu Qamışlo Bulvarı kavşağında son buldu.

Bisiklet turunun ardından açıklama yapan Demirtaş,yaşanan doğa katliamlarına dikkat çekmek için ailece bisiklet turuna destek vermek istediklerini söyledi.

“Hem uluslararası sözleşmeler ile hem de yasayla korunması gereken doğa bugün en çok tahrip edilen ve çevre hakları açısında da en fazla ihlal edilen bir alan olarak duruyor.

“Ben de bir cumhurbaşkanı adayı olarak, bu konuya duyarlılık göstermesi için tüm yurttaşlara çağrıda bulunuyorum. Yine hükümete ve yerel yönetimlerin de çevre ve doğa konusunda çok daha hassas dikkatli olması ricasında bulunuyorum.”

Çocuklara ve torunlara bırakılacak olan en büyük değerin doğa olduğuna söyleyen Demirtaş, seçildiği takdirde en çok duyarlılık göstereceği konuların başında çevre konularının geleceğini dile getirdi. Demirtaş, cumhurbaşkanı olması durumunda Hasankeyf, Munzur ve birçok yere yapılan HES’lerin tamamını durdurmak için girişimlerde bulunacağını söyledi.

SEÇİM KAMPANYASI

Demirtaş, seçim çalışmaları konusunda yürüttükleri kampanyanın Türkiye’de yeni bir yaşam ve yeni bir yönetim anlayışını gündeme sokmak ile başından itibaren kazanım elde etmiş olduğunu söyledi.

“En çok umut ve heyecan yaratan bizim kampanyamızdır. Yurt dışında da doğu ve batıda da kuzeyde ve güneyde bu duyguyu görmek bizim açımızdan çok sevindirici

Demirtaş, yaptığı açıklamanın ardından birlikte pedal çevirdiği doğaseverlere veda ederek Muş’ta katılacağı miting için yola çıktı. (İMC)