HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkındaki soruşturma, olası erken seçim ve çözüm sürecindeki gelişmeleri Deutsche Welle’ye değerlendirdi.

Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın içinde olmadığı bir çözümün mümkün olmadığını vurguladı.

Barış'ta ısrarı yineleyen Demirtaş, “Çözüm süreci bitti diyerek ortamı silaha, savaşa teslim edemeyiz. Türkiye toplumu barış istiyor ve kesinlikle PKK’nın silahlı eylemlerini sona erdirmesini, hükümetin de artık askeri operasyonlarına son vermesini ve müzakereye dönmesini istiyoruz” dedi.

Demirtaş, hükümetin ülkeyi erken seçime götürecek bir senaryo ortaya koyduğunu, buradaki en önemli maddenin de HDP’nin yıpratılması olduğunu söyledi

HDP’yi yıpratmanın en iyi yolunun çatışmalı ortama dönülmesi olduğunu ifade eden Demirtaş, “Bunu tahrik eden bazı eylemler yapıldı. Suruç’ta 31 partili gencimiz katledildi ve bundan bile nerdeyse HDP sorumlu tutuldu. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı dünya liderlerinden taziye mesajları aldı ama kendisi tek bir aileyi bile aramadı” diye konuştu.

Umutlu olmak zorunda olduklarını, umudun tükendiği anda barışın biteceğini söyleyen HDP lideri, “HDP’yi var eden barıştır. Silahların konuşması, şiddet eylemleri HDP’nin demokratik siyaset alanını daraltmak içindir. En büyük dezavantajımız budur” dedi. Demirtaş, verdikleri mesajı alan PKK’nin ateşkese hazır olduğunu belirtti.

Olası bir erken seçimde, toplumun ‘iktidarını güçlendirmek için çocukları ölüme gönderen’ AKP’den hesap soracağını söyleyen Demirtaş, “Ben ille HDP’ye oy versinler demiyorum. Çünkü biz oy için şiddetten beslenen bir parti değiliz. Biz barışı sağlayalım, barajın altında kalalım. Çok önemli değil. Çocuklarımızın ölümünü durduralım” dedi.