HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıl dönümünde Ankara Garı’nda yapılan anmaya katıldı.

Polisin yurttaşlara sert müdahalede bulunduğu anmada konuşan Demirtaş, “Bu günler geçecek. Bu kepazeliğin üzerine basa basa halk gücü yükselecek. Türkiye’de ezilenler elbette ki bu zulmün faturasını hep kendi evlatlarına çıkarmayacak, bu zulmün faturası siyasi iktidara en güçlü şekilde çıkartılana kadar da biz mücadele edeceğiz. Korkmanın zamanı değil, bedel ödemekten geri çekilmenin zamanı değil." dedi.

AKP’den daha kirli bir şekilde devlete sızmış hiçbir güç yoktur. Cemaat falan hepsi paravandır”  ifadelerini kullanan Demirtaş'ın, konuşmasının satır başları şöyle:

“Bütün bunların hesabını sorduğumuz günler de gelecek. Bu barbar, zorba iktidar geçicidir. Elindeki jop dışında hiçbir şeyi kalmamış. Zora, baskıya ve korkuya dayanarak ayakta duruyorlar. Ellerindeki zor gücü olmazsa tek bir gün bile ayakta kalamayacaklarını biliyorlar. Zulmü artırmak dışında seçeneklerinin olmadığını biliyorlar.

Bu yüzden Türkiye’nin her yerinde baskı ve zulmü artıracak politikaları her dakika artırarak hayata geçiriyorlar. Bugün buradaki kepazeliğin de hesabı İçişleri Bakanlığı’ndan da validen de sorulur. 101 insanın yakınına, arkadaşlarına, yoldaşlarına anma izni vermeyeceksiniz, vali efendi elinde karanfille alana gidecek ‘Bu acı bizim de acımız’ diyecek. Bu kepazeliği de biz ileri demokrasi diye kabul edeceğiz.

‘KORKMANIN ZAMANI DEĞİL’

Bu günler geçecek. Bu kepazeliğin üzerine basa basa halk gücü yükselecek. Türkiye’de ezilenler elbette ki bu zulmün faturasını hep kendi evlatlarına çıkarmayacak, bu zulmün faturası siyasi iktidara en güçlü şekilde çıkartılana kadar da biz mücadele edeceğiz. Korkmanın zamanı değil, bedel ödemekten geri çekilmenin zamanı değil.

‘DAHA FAZLA NASIL BEDEL ÖDENEEBİLİR Kİ’

Daha fazla nasıl bedel ödeyebiliriz ki. Burada katledilen insanlarımız ve o günden bugüne katledilen binlerce evladımızdan daha fazla nasıl bedel ödeyebiliriz ki. Bunun ötesi yok, ölümden öte yana köy de yok. Herkes hesabını buna göre yapsın. Korkunun ecele faydası da yok. Varsa halkımız için ödenmesi gereken bir can borcumuz, iktidar sahipleri bilsinler onlar saraylarında korkuyor olabilirler ama biz cesursa halkımızın yanında mücadele etmeye devam edeceğiz.

‘KÜRT VE TÜRK HALKININ DİRENEN YİĞİT EVLATLARI KAZANACAK’

Bu ülkeyi kan gölüne çevirmiş olan AKP zihniyeti ve onun ortağı IŞİD bunun hesabını ödeyecek. Kürt ve Türk halkının direnen yiğit evlatları her kazanacak. Bu ülke kazanacaksa işte o gün bu meydanda hepimizin onurunu temsil edenler kazanacak. Kimliği, ideolojisi, mezhebi, partileri, örgütleri farklı farklı insanlar Türkiye’nin 81 ilinden gelip “ülkemizde artık barış istiyoruz” diyenler bize büyük bir miras, emanet bıraktılar. O mirasları bizim için talimattır. O talimatın gereği yerine getirilecektir. “

Demirtaş'ın konuşmasından kısa bir süre sonra polis yeniden kitleye gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.