BDP lideri Demirtaş iddialı konuştu: Yüzde 11 civarında oyumuz var. Gelecek seçime bağımsız adaylarla değil parti olarak gireceğiz

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Milliyet gazetesinden Namık Durukan'a konuştu. Demirtaş, oylarının arttığını söyleyerek bir dahaki seçime parti olarak girmeyi düşündüklerini açıkladı. Demirtaş oylarının bir bölümünün ise CHP'den geldiğini söyledi.

Durukan'ın haberi şöyle:

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci ile birlikte BDP’nin oylarında artış sağlandığını belirterek yüzde 10’luk seçim barajını aştıklarını iddia etti.

Demirtaş, “BDP’nin artık baraj sorunu kalmadı. Yüzde 10 ile yüzde 11’lik arasında bir dilimdeyiz. Özellikle Alevilerden partimize büyük bir destek gelmeye başladı” dedi.

Demirtaş, barajın düşürülmemesi halinde bile seçimlere parti ismi ile gireceklerini açıkladı. CHP’nin Mustafa Sarıgül’ü aday göstermesine sıcak yaklaşan BDP, metropol belediyeleri için seçim ittifakına sıcak bakıyor.

ANKET YAPTIRDILAR

Baraj sorunu nedeniyle bugüne kadar bağımsız adaylarla seçime giren BDP, gelecek seçimler için sıkı bir kamuoyu yoklaması yaptırıyor. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini yaptırdıkları kamuoyu yoklamaları ile takip ettiklerini, son olarak merkezi Diyarbakır’da bulunan Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ne (SEMAR) seçim anketi yaptırdıklarını söyledi. Çıkan sonucun kendilerini memnun ettiğini ifade eden Demirtaş, BDP’nin oy oranının yüzde 10’u geçtiğini ifade etti. Oyların bir bölümünün CHP’den geldiğini savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

“Araştırmadan çıkan sonuçlara göre BDP’nin artık baraj sorunu kalmadı. Barajı aştık diye seçim barajının düşürülmesi talebimizden de vazgeçmedik.”