BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte, çocuklarının zorla PKK tarafından alıkonulduğunu iddia eden ailelerle görüştü.

ANF'nin haberine göre; sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Selahattin Demirtaş, Anlı ile birlikte çadır eylemi başlatan ailelerle basına kapalı olarak iki grup halinde planlandı. İlk grup görüşmeden çıkan aileler açıklama yaptı.

Aileler adına basın mensuplarına görüşmenin ayrıntılarını anlatan Filiz Eren, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Eren, görüşmede Demirtaş'ın PKK'ye katılan çocuklarla ilgili olarak Kandil'de, KCK yetkilileri ile görüşeceğini aktardığını söyledi.

Demirtaş'ın görüşmede kendilerine yardımcı olacağını söylediğini de aktaran Eren, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek, "Sadece Kürtler değil, polis ve askerler de ölüyor. Bir an önce oturup bu sorunu çözün" dedi.

Yapılan görüşmenin ardından aileler hizmet binasından ayrıldı. Demirtaş'ın ailelerin ikinci gurubuyla olan görüşmesinin ise devam ettiği öğrenildi. Ailelerin çadır eylemlerini sonlandırıp, sonlandırmayacağı ise görüşme sonrasında netleşecek.

PKK NE DEMİŞTİ?

PKK 27 Mayıs günü yaptığı açıklamada, "çocukların kaçırıldığı" yönündeki iddiaların psikolojik savaş ürünü olduğunu belirterek, bazı ailelerin bu oyuna alet edildiği tepkisinde bulunmuştu. Bu senaryonun herhangi bir sonuç vermeyeceğini söylemişti.

Açıklama şöyleydi: "Saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Yaş sınırı konusunda Merkez Karargah Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve bu anlaşmalar bizim için geçerlidir. Bundan dolayı yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir. Ancak bu da herkes için geçerli bir husus değildir. Çünkü, çok iyi bilinmektedir ki, Türk sömürgeci devleti küçük yaştaki bir çok çocuğumuzu cezaevlerinde çürütmekte ve tecavüze kadar varan insanlık ve ahlak dışı uygulamalara tabi tutmaktadır. Kendileri için bu biçimde tehlikeler bulunan ve saflarımıza gelen bir kısım genci geri göndermemiz, kendileri için bir çok felakete yol açılmasına vesile olacaktır."