HDP lideri Selahattin Demirtaş, Twitter'dan 14 Nisan 2012'de yaptığı Fethullah Gülen Grubu’nun tehlikesine dikkat çeken açıklamasını paylaşarak, "Keşke ön yargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bu gün de doğru şeyler söylüyoruzdur" mesajı paylaştı.

Demirtaş'ın 2012 yılında yaptığı açıklama şöyle, "Darbeyi destekleyen Fetullah Gülen, şu anda Türkiye'yi yönetiyor. Demek ki darbeyle yüzleşilmiyor. Fetullah Gülen'in ekibi, kadroları vali olmuş, savcı olmuş, hakim olmuş, bakan olmuş, milletvekili olmuş, her yerde Gülen'in zihniyetiyle hareket ediyorlar. Gülen'in talimatıyla, kurdukları hücre örgütlenmeleriyle her yeri yönetiyorlar. Sanıyor musunuz ki Diyarbakır Valisi, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor? Diyarbakır Emniyet Müdürü, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor, var mı böyle bir şey? Cemaatin hücre örgütlenmeleri izin vermeden, operasyon yapabiliyorlar mı yapamıyorlar mı? Hani darbeyle yüzleşme, darbeyle hesaplaşma? O yüzden kimse kimseyi kandırmasın. Biz gerçekleri görüyor ve onu söylüyoruz."

Demirtaş ardından bir tweet daha atarak, Melih Gökçek, Bekir Bozdağ ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği konuşmaları paylaştı ve "Keşke ön yargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bugün de yanlış şeyler söylüyorlardır" dedi. İlgili videoları aşağıdan izleyebilirsiniz:
 

Keşke ön yargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bu gün de doğru şeyler söylüyoruzdur. pic.twitter.com/hXJal4mmkC

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) 22 Temmuz 2016
 

Keşke ön yargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bugün de yanlış şeyler söylüyorlardır pic.twitter.com/gtIP61xOEu

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) 22 Temmuz 2016



İşte o iki video: