Kültür taşı, dekoratif olarak duvarlarda estetik bir görüntü oluşturmak amacıyla mimaride kullanılan en önemli dekorasyon uygulamaları arasında yer alır. Dekoratif kültür taşı kullanımının amacı gerçekçi bir görüntü elde edilmek istenmesidir.

Artpietra kültür taşı üretim aşamasında doğal bir görüntü elde edilmesi için doku çok önemlidir. Bu da kullanılan kalıpların gerçek bir taşa benzetilmesinden kaynaklanmaktadır.

Dekoratif taş yapımında kullanılan ana madde çimentodur. Pomza ve kumdan oluşan bir karışımla hazırlanan malzeme kalıplara dökülür, ancak doğal bir görüntü oluşması için renk pigmentleriyle hassas boyama gerçekleştirilir.

Kültür Taşının Avantajları

Dekoratif taş duvar kaplama diğer ürünlere göre daha hafiftir bu da duvar üzerine çok fazla yük binmemesini sağlar. Duvara binen yük ne kadar az olursa duvarın sağlamlığı da o kadar artırılmış olur.

Taş duvar uygulaması maliyet açısından bakıldığında yalıtım ürünlerine göre de daha ucuzdur. Dekoratif olmasının dışında ısı yalıtımı sağlayarak da yapıların daha sıcak olması sağlanır. Bu özelliği, taşın iç mekanda ve dış duvarda kullanılmasına imkan sağlamıştır.

Dekoratif doğal taş renklendiriliyor olmasına karşın renkleri kalıcıdır. Bunun için dış cephede kullanılabilir. Mevsim şartlarından etkilenmeyen bu taşın kullanım ömrü yapının ömrü ile aynıdır.

Taş kaplama doğallığından dolayı gerçekçi bir görüntü sağlar. Bunun için her türlü duvarda kolaylıkla kullanılabilir.

Doğal taşlar zemin sıvası bitmiş olan yüzeylere uygulanabilir.

Doğal taş uygulaması yapıldıktan sonra isteğe bağlı olarak kolayca demonte edilebilir.

Su ve nemden etkilenmez. Kolayca kesilebilir ya da delinebilir. Bunun için duvarda istenilen şekil kolayca verilebilir.

Kolayca uygulanabilir. Uygulama sonrasında boya ve bakım gibi işlemler gerekmediğinden uzun vade de daha ekonomiktir.

Kültür Taşı Uygulamaları

Kültür taşı ister iç mekanda ister dış mekanda güvenli bir şekilde kullanılabilir. Her türlü şart ve koşullara kolayca uyum sağlayabildiğinden dolayı kullanımı çok basittir. Doğal taşlar evlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda ticari işletmelerin dekorasyonunda da önemli bir rol oynar. Bir işletmenin iç dekorasyonu doğal taş ile renklendirildiğinde ürün satışı ve müşterinin etkilenmesi daha hızlı olacaktır.

Doğal kültür taşı modelleri için ugur-ticaret.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.