Dedeoğulları ailesine saldıran aile bireylerinin WhatsApp görüşmelerinde “ırkçı” yazışmaların tespit edildiğini belirten avukat Abdurrahman Karabulut, “Karşı tarafın avukatlığını yaparcasına ırkçı saldırıyı inkar etmeye yönelik açıklamalar çürümüştür” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da 7 kişinin katledildiği Dedeoğulları ailesine yönelik saldırını ırkçılık sonucu olduğu kanıtlandı.  Saldırıda bulunan aile bireylerinin WhatsApp görüşmelerini inceleyen dava avukatı Abdurrahman Karabulut, ırkçı yazışmalar tespit edildiğini belirtti. 

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Karabulut, “Şüphelilerin WhatsApp, cezaevi kayıtları, sosyal medya yazışmalarında, birçok ‘ırkçı’ yazışma tespit ettik. İddialarımız elimizde olan belgelerlerle ispatlanmıştır. Bu saatten sonra hiç kimse, saldırının ırkçı bir saldırı olmadığını iddia edemez” dedi.

‘BAŞINDAN İTİBAREN SÖYLEDİK’

Başından itibaren katliamın ırkçı bir saldırı olduğunu söylediklerini hatırlatan Karabulut, “Bunu sadece müvekkillerimin iddialarına bağlı olarak söylüyordum. Katledilen müvekkillerimin iddiaları bu şekildeydi. Bu iddialar katliamdan önce 19 Mayıs saldırısından sonra savcılık ifadesinde de vardı. Ama bu iddiaları İçişleri Bakanı, valilik ve başsavcılık sürekli inkar ediyorlardı. Daha saldırının ilk saatlerinde İçişleri Bakanı açıklamalarında saldırının ırkçı bir saikle yapılmadığını söyledi. Ben de tam aksine ilk saatten itibaren saldırının ırkçı bir saikle yapıldığını söyledim” diye belirtti. 

‘İNKAR AÇIKLAMALARI ÇÜRÜMÜŞTÜR’

Geçen 2 aylık soruşturma tutuklu bulunan ve dışarıdaki şüphelilerin cezaevindeki ses kayıtlarını istediklerini sözlerine ekleyen Karabulut, şunları ifade etti: “WhatsApp yazışmalarını, sosyal medya hesaplarını, birbiriyle olan yazışmalarının hepsinde müvekkillerime yönelik ırkçı söylemleri vardı. Artık İçişleri Bakanı olsun valilik olsun, başsavcı olsun olaya vakıf olmadan, karşı tarafın avukatlığını yaparcasına ırkçı saldırıyı inkar etmeye yönelik açıklamaları çürümüştür. Elimizde belgeler var. Bu saatten sonra kimse inkar edemez. İnkar ederlerse ben bu belgeleri onlara da gönderirim.” 

Görüşmelerin detayına ilişkin bilgi vermeyen Karabulut, hafta içinde gelişmelere dair basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.