Katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik gerçekleştirilen saldırıya dair 9 kişi hakkında açılan davanın duruşması ertelendi. 

Irkçı saldırı sonucu 7 kişinin katledildiği Karslı Dedeoğulları ailesine yönelik 12 Mayıs 2021’de Çalık ve Keleş ailesi tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin 9 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Çıkan arbede polisin Dedeoğulları ailesine saldırısı sonrası ara verilen duruşmaya, sadece milletvekilleri, taraf avukatları ve gazeteciler alındı.

DURUŞMAYA ALINMADI

Durusmada söz alan Dedeoğulları ailesinin avukatları, Çetin Dedeoğulları'nın duruşmaya alınmamasını kabul etmediklerini belirterek, bu haliyle yapılması durumunda duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu. 

Mahkeme başkanı, SEGBİS kayıtlarında ve mahkemenin aldığı kayıtlara göre, olayın müşteki Çetin Dedeoğulları'yla başladığı ve devam ettiği, bu haliyle müşteki vekilinin Çetin Dedeogulları'nın duruşma salonuna alınması yönündeki talebin reddine karar verdi. 

TARAFLAR YOKLUĞUNDA YARGILAMA

Dava avukatlarından Sebahat Gençtarih, "Tarafların yokluğunda yargılamayı sürdürmeyi planlıyorsunuz, bu doğru değildir. Deniz Poyraz davasında da aynı gerginlik yaşandı ama sonrasında mahkeme başkanı herkesi salona aldı. Ailenin kalan tek ferdinin burada bulunma talebi var" dedi. Gençtarih, aksi durumda duruşmanın ertelenmesini talep etti.

SAVCI KAPALI DURUŞMA İSTENDİ

İddia makamı duruşmanın kapalı görülmesi kararının verilmesini istedi. 

'POLİSİN ORANTISIZ MÜDAHALESİ'

Dava avukatlarından Atila Kart ise, "Çetin'e yönelik verdiğiniz bir uyarı yok. Çetin'le birlikte çok sayıda kişi tepki gösterdi. Oradaki polisin orantısız müdahalesi de ayrıca tartışılmalı. Adil yargılama adına, yeni bir mağduriyete yol açmayalım. Mahkemeyi fevri tepki vermekten çekinmeye davet ediyorum. Kapalılık kararı verilse dahi Çetin'in içeri alınmamasının gerekçesi olamaz" diye belirtti.

'KARGAŞA' DİYE GEÇİRİLDİ

Avukatların beyanı üzerine ara karar oluşturan mahkeme başkanı, daha önce yaşananları tutanağa "olay" olarak geçirmesine rağmen, bu sefer "kargaşa" olarak geçirdi.  

TUTUKLAMA TALEBİ

Dedeoğulları avukatlarından Abdurrahman Karabulut, tutuklu sanık Lutfi Keleş'in katliam davasında saldırıya dair suçu üstlendiğini hatırlatarak, yeni delil durumu oluştuğundan tüm sanıkların tutuklanması talebinde bulundu.