Denizli’de maaş ve kıdem tazminatları için mücadelelerini sürdüren Denizli Basma Sanayii (DEBA) işçileri, İzmir’de yaptıkları eylem sonrasında Denizli’de de kararlılıklarını devam ettirerek,  yürüyüş ve basın açıklaması yaptılar.

Valilik önünde bir araya gelen DEBA işçilerine polis yürüyüş yapmalarına izin vermeyeceklerini söyleyerek engel çıkardı. İşçiler, Denizli’de yaklaşık bir yıldır her hafta yaptıkları yürüyüşleri hatırlatarak kararlı olduklarını söylediler. Polis, Cuma günü açlık grevlerine destek vermek isteyenlerin de yürümek istediğini ancak müdahale ettiklerini, bu yürüyüşe de izin vermeyeceklerini söyledi. İşçilerin kararlı duruşu sonrası 10’ar kişilik guruplar halinde yürüyüşlerine izin verildi.


Denizli Valiliği önünden Çınar Meydanı'na kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik yolda işçiler 10’arlı guruplar halinde kortej oluşturarak yürüdü. Yürüyüş sırasında "DEBA işçisi direnişin simgesi”, “Biz Haklıyız Biz Kazanacağız”, Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçiler burada Sivri nerede" sloganları atılırken, Denizli halkının alkışlarla desteği anlamlı bir görüntü oluşturdu.


İşçiler Çınar Meydanı’nda, daha önce aldıkları karar gereği, neler yapacaklarına birlikte karar verdiler. Kararı işçiler adına, Teksif Sendikası Denizli temsilcisi Recep Oktay açıkladı. Oktay, Deba işçilerinin alın teri ile Sivri ailesi tarafından, şirketler ve holdingler kurulduğunu, işçilerin kıdem ve maaşlarının bu dağıtımla yok edildiğini, işçilere ise “battık” bahanesinin gösterildiğini söyledi.

Oktay, “Sivri ailesine ait bu şirketlerden alacaklıyız, alacağımızın peşinden gideceğiz. 23 Kasım 2012 Cuma günü Denizli organize Sanayi Bölgesi’ndeki Esat Sivri'nin kızına ait Savorona Tekstil ve Larma Tekstil önünde olacağız. Alacaklarımızı isteyeceğiz” diyerek aldıkları kararı açıkladı.


İşçiler açıklamadan sonra, Cuma günü buluşmak üzere dağıldılar.

DEBA işçileri, aynı zamanda Teksif Sendikası Genel Merkezi’ne yönelik, Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan’ın görevden alınmasını kınayan ve göreve geri çağrılmasını isteyen bir imza kampanyası başlattı. (DH)