Denizli Basma (DEBA)işçilerinin gasp edilen on aylık maaş ve kıdem tazminatları için başlattıkları mücadele ondokuzuncu haftasına girdi.


12 yıl aradan sonra yapılan ve 6 bin kişinin izlediği Denizli’deki muhteşem Grup Yorum konseri, DEBA işçilerine de büyük moral kaynağı oldu.

 

Grup Yorum 12 yıl aradan sonra nihayet Denizli’de konser verebildi. Kesk/Eğitim Sen tarafından düzenlenen konserde binlerce kişi hep bir ağızdan türküler ve marşlar söyledi.

 

Denizli’de her yıl yapılması planlanan, duyurusu yapılan, afişleri, bildirileri dağıtılan, biletleri satılan Grup Yorum konserleri, bir iki gün kala değişik gerekçeler ileri sürülerek yasaklanıyordu. Bu yıl yine yasaklanacak mı diye tedirginlik yaşanmasına rağmen gerçekleşen konserde Grup Yorum’a ilgi çok yüksek oldu.

 

Grup Yorum Konseri’ne DEBA işçilerinin yürüttüğü mücadele damgasını vurdu. Kürsüden ve salondan sürekli DEBA işçilerini destekleyen, mesaj ve sloganlar atıldı. Denizli Basma işçilerinin gasp edilen on aylık maaş ve kıdem tazminatları için başlattıkları mücadele on dokuzuncu haftasına girerken konser alanı, “Deniz’in, Mahir’in, Özgürlüğün, Kardeşliğin, Barışın Yürekleri Denizli Basma İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın Sınıf Dayanışması, Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla çınladı. (Demokrat Haber Denizli)