"Nereye gidersem siyah bir gül düşüyor, yurdum;

ne kadar benzedin giderek büyüyen bir yaraya."

Hilmi Yavuz

***

İstanbul’da otobüs beklerken, telefonuyla Kürtçe konuşan Sedat Akbaş adlı bir genç 6 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü...

Bir haftadır sokağa çıkmanın yasak olduğu Cizre’de öldürülen Kürt çocuğunun ailesi yasaktan ötürü defnedemedikleri çocuklarını kokmasın diye buzdolabında muhafaza ediyor.

7 Haziran hezimetini sindiremeyenlerin, 400 vekil olsaydı böyle olmazdı itiraflarını canlı yayından tivit atan Hürriyet’i basan gruba liderlik eden AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin sonucu ne olursa olsun, Erdoğan’ı başkan yapacaklarını, Demirtaş’ı taklit ederek ilan etti.

Yüzlerce HDP bürosu polisler eşliğinde resmi tören kıvamında basılıp yakıldıktan sonra, Diyarbakır Savcısı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. Bir tweeter kullanıcısının zaytungluk tweetinde ‘attığı’ gibi, neredeyse, ‘parti kurmak suretiyle binaların yakılmasına sebebiyet vermekten’…

Esmer ve Kürt’e benzediği için linç edilen iki gençten biri Amasyalı biri Burdurlu çıkınca, polisler ülkücülere çok kızdı, “Adam Burdurlu, ayıptır, bu kadar mı galeyana geliyorsunuz’ dedi. Videosunu izledik, aynen böyle oldu.

Hopa’da yapılan ‘HDP yakma töreni’nden sonra Hopa Ülkü Ocakları Başkanı, ‘eylemi ülkücülerin değil, şehir dışından gelen AKP’lilerin yaptığı ve kendisinin de buna engel olamadığı’ gerekçesiyle istifa etti.

Muğla’da Kürt bir işçiye dövülerek Atatürk büstü öptürüldü.

Polatlı Postası gazetesi ‘Bu şehri terk edin’ manşetiyle çıktı.

Kayseri’de ‘eski HDP seçim bürosu’ denilerek bir işyeri yakıldı.

Onedio’da yapılan ankette ‘Ne yapılmalı?’ sorusuna %69 ‘Askeri operasyonlara devam edilmeli’ derken, ‘Bugünkü şartlar altında çocuğunun askerlik yapmasını ister misin?’ sorusuna % 79 ‘Hayır’ cevabını verdi.

***

Başka bir şey daha söylemek istemediğime eminim! Çünkü hepsi çirkin, saçma, kötü ve aptalca... Ama bu sonuncusu kökten ahlaksızlık!

Yetkim olsa, anketin kesişim noktasını IP adreslerinden tespit edip, çocuklarıyla beraber Dağlıca’ya gönderirim. Ahlaksızlar… Memleket böyle kitlesel bir şuur kaybı yaşıyorken, bizim de sağlıklı düşünmemiz beklenemez herhalde…

***

'Bu sokaktakiler kim?' sorusunun çok net cevabı var; düne kadar savaşı öven, savaş çığırtkanlığı yapan ama bugün savaşın acı sonuçlarına tepki gösterenler... Bir taraftan ‘Benim çocuğum askere gitmesin ama operasyonlar devam etsin, köklerini kazıyalım’ derken, diğer taraftan da –sanki savaşta sadece karşı taraftan ölümler olacakmış gibi- gelen asker cenazelerinden sonra savaşın sonuçlarına isyan edenler…

Milliyetçi, hassas, vatansever vesaire falan değiller… Tayyip'in 400 vekil ordusu bunlar, de fakto başkanın paralı fedaileri... Her şey bunca açıkken bu saatten sonra, kim hangi niyetle olursa olsun, bu eylemlere katılırsa, tam olarak sarayın çanak yalayıcısıdır!

***

İnsanın aklına gelmiyor değil… Ya HDP de "artık barış marış derdinde değiliz, barış desek de dinleyen anlayan yok, güçlü olduğumuz yerlerde kendimizi koruyacağız, azdan az çoktan çok gitsin" derse ne olur?

Ülke bölünür...

An itibariyle ülkenin bölünmesinin önündeki en ciddi set HDP ama 'vatan bölünmez' diye bağıranlar HDP binalarına saldırıyor.

***

Bugünler de geçecek elbet ama bunca ırkçı ile aynı havayı soluyor olmanın hüznü baki kalacak; ne yazık ki!Formun Üstü