Takvim'in bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak ve Ertuğrul Kürkçü'nün bulunduğu fotoğrafı montajlayarak, "Grup fezleke" manşetiyle yayınlamasının ardından, Demokratik Bölgeler Partisi’nden gazeteyi boykot için çağrı yapıldı.

DBP, yaptığı açıklamada, "Çirkinlik yapmak isterken eline yüzüne bulaştırmış, bir kez daha haysiyetsizliğini ortaya koymuştur" dedi.

Evrensel ve basın meslek ilkeleri ile bağdaşmayan Takvim'in bu yayın politikasını kınadığını belirten DBP, "Söz konusu gazetenin haberinin bir kadına dönük yaklaşımını ve çirkin zihniyetini ortaya koyma açısından çarpıcıdır. Halkımızdan; bu gazetenin haberlerine ve yorumlarına itibar etmemelerini, tepkilerini bu gazeteyi almayarak göstermelerini istiyoruz" dedi.

GAZETENİN MANŞETİ

HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması girişimini manşetine taşıyan Takvim, "Grup Fezleke" manşeti ile çıkmış ve kullandığı fotoğraflarda yine fotomontaj yöntemi ile vekilleri 'etekli' resmetmişti.

Takvim'in bu cinsiyetçi, ayrımcı ve ırkçı manşeti sosyal medyada tepki toplamıştı.